sursa foto:  cnn.com

Teatru ieftin jucat de Rusia! Kremlinul acuză că, de fapt, Statele Unite s-au aflat în spatele tentativei de asasinat a lui Putin

După ce în primă instanță a acuzat Ucraina că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin, printr-un atac cu două drone, Kremlinul s-a răzgândit.

Acum, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, Kremlinul s-a răzgândit și îi acuză pe americani că au încercat să-l ucidă pe dictatorul Vladimir Putin.

Acuzația a fost formulată de purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, după ce a fost întrebat de CNN dacă președinția rusă consideră că SUA se află în spatele atacului, scrie Antena3.ro.

„Fără îndoială, astfel de decizii – definirea obiectivelor, definirea mijloacelor – toate sunt dictate Kievului de la Washington. Suntem foarte conștienți de acest lucru. Iar Kievul execută ceea ce i se spune să facă. Încercările de a dezminți acest lucru, atât la Kiev, cât și la Washington sunt absolut ridicole”, a spus Peskov.

El nu a furnizat dovezi pentru aceste susțineri, dar a adăugat: „Nu i se dă de fiecare dată Kievului dreptul de a alege mijloacele. Acest lucru este adesea comandat de peste ocean. Washingtonul trebuie să înțeleagă clar că noi știm acest lucru”.

Peskov: Putin e întotdeauna calm

„Știți că în astfel de situații dificile, extreme, președintele rămâne întotdeauna calm, clar în evaluările sale, în comenzile pe care le dă. Prin urmare, nu s-a schimbat nimic în această privință”, a precizat Peskov.

Potrivit lui Peskov, atacul cu drone a avariat două dintre plăcile de cupru ale Palatului Senatului, care vor fi reparate.

După ce a semnalat presupusa tentativă de asasinat la viața președintelui rus, Kremlinul a acuzat, miercuri, Ucraina și a avertizat că își rezervă dreptul de a reacționa unde și când consideră de cuviință.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare