sursa foto:  facebook

Tensiunile se amplifică! Suedia îi răspunde lui Recep Tayyip Erdogan: Religia nu face parte din acordul semnat cu Turcia privind aderarea la NATO

Suedia implementează un acord iniţial cu Turcia asupra aderării la NATO, a transmis ministrul suedez de externe Tobias Billstrom, precizând că din acest pact nu fac parte compromisuri privind libertatea de exprimare.

 

 

 

Ankara, după ce a semnat un memorandum la un summit al NATO anul trecut pentru a deschide calea aderării Suediei şi Finlandei, o serie de proteste în Suedia împotriva Turciei şi a preşedintelui său Recep Tayyip Erdogan au accentuat tensiunile între cele două ţări.

Politicianul extremist de dreapta danezo-suedez Rasmus Paludan a dat chiar foc unui Coran, iar Erdogan menţine acum perspectiva că ar putea permite Finlandei să se alăture, dar nu şi Suediei.

Billstrom a declarat însă agenţiei de presă TT că „religia nu face parte din acordul” care a fost semnat cu Turcia.

El a spus că înţelege furia Turciei asupra incidentelor, care, deşi legale, nu sunt respectuoase. El a adăugat că acum este necesar ca toate părţile să se calmeze şi că discuţiile cu Turcia ar continua.

Erdogan este în campanie electorală, cu alegeri parlamentare şi prezidenţiale preconizate să aibă loc la jumătatea lunii mai, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare