sursa foto:  facebook

Tesla deschide fabrică la Brăila și face angajări. Din păcate, nu este vorba despre colosul american, ci despre o companie din Cehia

 

Tesla(a nu se confunda cu gigantul american Tesla – n.r) intră puternic în România! Grupul cehesc Tesla, va inaugura fabrica din Brăila în acest an. Fabrica va produce baterii de stocare a energiei electrice, sisteme pentru zona rezidenţială, comercială și industrială, inclusiv baterii pentru maşini electrice.

 

Odată cu deschiderea noi fabrici de la Brăila, compania Tesla care a intrat în ţara noastră prin firma Tesla Energy Storage în 2022, a anunțat că angajează pentru poziția de director al fabricii.

Tesla angajează

Tesla angajează director la fabrica din Brăila, care va contribui la obiectivul companiei de a genera venituri de 1 miliard de euro la unitatea de producţie din Brăila.

Conform anunțului de recrutare, candidatul selectat pentru acest post va aduce fabrica din Brăila la capacitatea maximă de producţie de 2 GWh de sisteme de stocare a energiei cu baterii, unitatea de producţie urmând să genereze astfel venituri de 1 miliard de euro.

Vezi și: Se deschide o nouă fabrică cu produse 100% naturale românești! Fondatorul celebrului brand promite numeroase locuri de muncă

 

Grupul cehesc Tesla în România

Potrivit Economica.net,grupul cehesc Tesla a intrat în România prin înfiinţarea firmei Tesla Energy Storage în luna mai 2022, fiind înregistrată Registrul Comerţului la 18 mai 2022.

Firma este deţinută de Tesla Global SE din Cehia cu 75% din capitalul social şi de Marijnen Johannes Antonie Marinus – cu 25% din firmă.

Tesla Energy Storage a cerut ajutor de peste 200 de milioane de lei

Pentru a investi în România,  Tesla Energy Storage a cerut un ajutor de stat în valoare de peste 201 milioane de lei, însă, iniţial, Ministerul Finanțelor acordat acest ajutor deoarece nu  s-a încadrat în limita bugetului sesiunii organizate de Minister.

MFP a aprobat ajutorul de stat  în luna decembrie 2022. Ajutorul a constat în  40,8 milioane de euro, în contextul investiţiei asumate de peste 91 de milioane de euro în România, în baza HG 807 din 2014, potrivit Economica.net Tot atunci, compania a asigurat că va crea 130 de locuri de muncă în ţara noastră.

Ce pregătește Tesla Energy Storage în România

Fabrica pe care Tesla o va deschide la Brăila  va produce baterii de stocare a energiei electrice, sisteme pentru zona rezidenţială, comercială și industrială, inclusiv baterii pentru maşini electrice.

„Brăila este un oraș extrem de bine poziționat geografic, care are deschidere la Dunăre, într-o zonă care unește Muntenia, Moldova și Dobrogea. Pe lângă discuțiile purtate cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port. Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, fapt care ne ajută să aducem materia primă și, ulterior, să expediem mult mai ușor produsele realizate la fabrică. ”, au declarat oficialii Tesla Energy Storage, citaţi de primarul Brăilei.

 

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare