sursa foto:  fanatik.ro

Toate previziunile occidentale despre războiul ruso-ucrainean s-ar putea schimba. ​Temut general rus: ‘Denazificarea Ucrainei ar putea dura de la 5 până la 10 ani’

​General-colonelul Vladimir Șamanov, poreclit „măcelarul Ceceniei” chiar de către alți generali ruși, afirmă că „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei ar putea dura între 5 și 10 ani.

 

El le-a spus jurnaliștilor ruși că în Ucraina s-au păstrat multe universități militare înființate în perioada sovietică, câte una pentru aproape fiecare regiune, lucru care a permis țării să păstreze o „bază pentru renașterea armatei”, relatează televiziunea rusească RBC.

Prin urmare, cei care se așteptau ca noi să fim întâmpinați cu flori [în Ucraina] s-au înșelat, aceasta este una dintre principalele greșeli pe care le-am simțit foarte intens în primele cinci zile [ale invaziei]”, susține el.

Astăzi am depășit deja această fază, dar mai sunt multe de făcut. Ceea ce așteaptă Ucraina după operațiunea specială este acum greu de prevăzut”, a continuat el, afirmând că „demilitarizarea” țării vecine în paralel cu „denazificarea” ei ar putea dura de la 5 până la 10 ani.

Întrebat dacă vede Ucraina anexată de Moscova, generalul a răspuns că Rusia nu va avea nevoie de ea dacă nu sunt îndeplinite cele două obiective enunțate de președintele rus Vladimir Putin în declarația sa de război de pe 24 februarie, potrivit hotnews.ro.

Vezi și:

Situație îngrijorătoare pentru țările NATO! Forțele armate ruse au efectuat cu succes un nou tir de rachetă de croazieră hipersonică Zircon

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare