sursa foto:  adevarul.ro

Situație îngrijorătoare pentru țările NATO! Forțele armate ruse au efectuat cu succes un nou tir de rachetă de croazieră hipersonică Zircon

Forțele armate ruse au anunţat efectuarea cu succes a unui nou tir de rachetă de croazieră hipersonică Zircon.

Racheta a fost lansată de pe fregata Amiral Gorşkov din Marea Barenţ în direcţia unei ţinte din Marea Albă, în zona Arcticii, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, potrivit AFP şi Reuters.

Ţinta aflată la o mie de kilometri a fost „vizată cu succes”, conform aceleiaşi surse, tirul fiind efectuat în cadrul „testelor de noi arme” ruseşti.

Primul tir oficial cu Zircon datează din octombrie 2020, preşedintele Vladimir Putin salutând atunci un „eveniment major”. Alte teste au avut loc de atunci, în special de pe fregata „Amiral Gorşkov” şi de pe un submarin în imersiune.

Luna trecută, Rusia a testat o nouă rachetă intercontinentală, Sarmat, ce poate fi echipată cu focoase nucleare şi poate atinge teritoriul SUA, informează agerpres.ro.

Vezi și:

‘Vocea’ lui Putin atrage atenția Ucrainei: ‘Moscova așteaptă de la Kiev să-i accepte cererile și să conștientizeze situaţia reală, cea care există de facto astăzi’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare