Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Update. MISA ne-a transmis un punct de vedere pe care îl veți regăsi la sfârșitul articolului.

Tot scandalul cu refuzul termoscanării de  la intrarea în unitatea Kaufland Ferentari, s-a dovedit a fi doar o scenă regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru din MISA. Se pare că totul a fost făcut doar pentru a capta atenția publicului asupra lor.

 

 

Vezi știrea inițială:  Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

Personajele sunt: Doru Ștefanache, expert TS, Sorina Ștefanache, jurnalist și Tiberiu Galambos, reprezentant al Asociației Civică Dreptatea.

După ce au venit împreună, în parcarea magazinului cei patru se despart și fiecare își preia rolul. În imagini se poate observa cum primul ajuns la fața locului este operatorul care va filma întreg scandalul. Montajul va fi postat de George Adamescu.

Un bărbat a fost încătușat de polițiști, pe motiv că ar fi refuzat să i se ia temperatura la intrarea într-un Kaufland din cartierul Ferentari, se arată într-un clip video de pe Youtube.

Scandalul, regizat!

Reprezentanții hipermarketului susțin că scandalul a fost regizat pentru că, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se observă un complice care filmează incidentul cu un aparat profesional, conform Antena3.

„Incidentul a avut loc acum doua zile si a fost regizat, cu scopul de a crea senzational, cele doua persoane purtand microfon si fiind insotite de un cameraman profesionist. Va confirmam ca agentii de paza au respectat procedurile, ce includ contactarea autoritatilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate si nerespectare a legii. Indemnam clientii sa respecte masurile de protectie la cumparaturi, sa isi pastreze calmul si sa puna sanatatea lor si a celorlalti pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni raspandirea virusului si suntem in permanent contact cu autoritatile”,  poziția oficiala a hipermarketului.

Cine e de fapt Tiberiu Galaboș

Tiberiu Galamboș are o asociație pe care o găsim chiar pe site-ul Camerei Deputaților, e vorba despre ONG-ul Asociația Civică Dreptate.

De asemenea, numele lui este legat de Gregorian Bivolaru și Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut( MISA). Galamboș ar fi fost instructor și cursant MISA, care ar fi organizat chiar Săptămâba Arhanghelilor în 2009.

 

Totodată fiica lui Izabella Galamboș fusese colegă de liceu cu Maria Harhata, fata despre care se spusese că a fugit de acasă la MISA.

El se dezice de orice implicare în incident și susține că nu are nicio legătură cu ceea ce s-a petrecut. Mai mult, acesta a declarat că doar a încercat să aplaneze situația.

”Am cerut ca din conducerea Kaufland să vină cineva să avem o discuție pe tema respectivă. Vrem să vă arătăm și noi legea că hotărârea de guvern nu ne obligă să fim termoscanați la intrarea în magazin.

E abusrd! Pentru ce să iei temperatură? Nu e niciun indiciu că ești bolnav. S-au venit trupe de la pază și ordine, s-au încins discuțiile. A venit un domn mai înalt și a zis că nu dorește să fie termoscanat, au sărit pe el. De acolo a pornit, notează Antena3.

Au chemat apoi să vină poliția pentru acel om, apoi i-a luat pe oamenii ăștia S-a format așa un curent de opinie. S-a făcut proces verbal. Am discutat și eu cu poliția. Am primit o avertizare. Am întrebat de ce? Eu am vrut doar să aplanez discuția”, a declarat Tiberiu Galamboș, reprezentantul Asociației Civică Dreptatea.

Reacția MISA

Numele Școlii de yoga ezoterică MISA este asociat de mass media încă o dată, într-un mod tendențios, cu un incident care nu are nicio legătură cu activitățile școlii

În contextul discuțiilor generate în mass media de incidentul provocat de refuzul unor persoane de a accepta termoscanarea la intrarea într-un cunoscut supermarket, Școala de yoga ezoterică MISA protestează împotriva asocierii tendențioase a numelui asociației cu acest incident intens mediatizat. Persoanele implicate sunt direct responsabile de acțiunile lor, iar faptul că una dintre aceste persoane a frecventat în trecut cursurile școlii noastre nu are nicio relevanță în contextul respectiv, fiind doar un element de senzaționalism ieftin speculat de mass media de fiecare dată când apare o conexiune cât de îndepărtată cu MISA.

În mod ciudat, în nicio astfel de situație în care se speculează o legătură, reală sau nu, dintre o anumită persoană – care întotdeauna este prezentată într-o lumină nefavorabilă – și școala noastră, nu se menționează de exemplu unde a lucrat sau lucrează persoana respectivă, cum își petrece timpul liber, în ce asociații sau grupuri activează, doar se repetă, uneori obsesiv, că persoana X care a fost implicată în incidentul Y practică sau a practicat yoga la cursurile noastre.

Această abordare denotă lipsa de profesionalism a jurnaliștilor care recurg la acest gen de trucuri pentru a-și crește audiența sau traficul pe site. Solicităm retragerea tuturor asocierilor între incidentul menționat și Școala de yoga ezoterică MISA și ne rezervăm
dreptul de a lua măsuri legale în cazul în care imaginea asociației va avea de suferit.

Citește și:

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

Se zguduie sistemul medical! Nume greu implicat în contracte dubioase. Fiica angajata beneficiarului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare