Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

Vechea gardă a lui Florian Coldea, fost prim-adjunct SRI, ar fi încercat să dea o adevărată lovitură, în plină stare de urgență, împotriva șefului Serviciului, Eduard Hellvig.

S-ar fi încercat predarea unor rapoarte contrainformative care vizează mai multe companii românești și ar fi fost predate, fără știința șefului SRI, mai sus de conducerea Serviciului.

În spatele mișcării s-ar afla generalul Adrian Ciocârlan și Elena Istode, cunoscută și ca „Anaconda”, aflată acum în rezervă, informează Național.

După ce Eduard Hellvig s-a debarasat de mai mulți generali din ”garda pretoriană” a lui Florian Coldea, lucrurile păreau să reintre în normal la Serviciul Român de Informații. Mai ales că îndepărtarea unor ”fudamentaliști” ai statului paralel precum ”Păluga” Sorin Cosma și ”Anaconda” Elena Istode echivala și cu resetarea ”acoperiților” folosiți de aceștia nu doar prin presă sau politică, dar mai ales în domeniul economic. Cu tot cu politicienii care făcuseră pactul cu U.M. 0472 pentru a putea ”exploda” în carieră. Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel. Numai că, probabil din pură naivitate, noii șefi ai SRI-ului nu le-au dat și lovitura fatală- atunci când au putut- și ultimilor generali rămași loiali lui Coldea, precum Voinescu sau Ciocîrlan. Considerând că în cazul celui din urmă cel puțin este suficientă retragerea sa din fruntea ”atotputernicei” Divizii pentru Apărarea Constituției. Numai că timpul trece și mult așteptata ”selecție naturală” a trecerii în rezervă nu mai intervine. Astfel că în loc să ”se simtă” și să îngroașe rândurile beneficiarilor de pensii speciale, supraviețuitorii din vechea gardă a serviciului pare a fi trecut la un adevărat contraatac, în plină stare de urgență.

Atunci când, după cum susțin sursele noastre, ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI-ului prin niște rapoarte contrainformative care ar fi fost predate și mai sus decât conducerea serviciului, dar fără știința acesteia! Cu speranța că aceste rapoarte contrainformatve vor fi suficiente pentru a arunca companiile românești vizate în ”malaxorul” controalelor exercitate de diverse alte instituții. Numai că, ghinion, tocmai cei care trebuiau să execute aceste ordine din umbră au refuzat să mai riște pe persoană fizică strict pe mâna rapoartelor ”la comandă”, solicitând informații și probe suplimentare pentru a demara respectivele operațiuni de control. Ceea ce a declanșat nebunia, mai ales că în ițele acestui ”ghem” de interese private de zeci de milioane de euro a reapărut numele Elenei Istode ”Anaconda”. Dar și a unui general activ care ar fi oferit suportul logistic necesar. Și cum suspiciunile s-au îndreptat imediat spre Adrian Ciocîrlan, lucrurile s-au inflamat cu atât mai mult”, scrie Național.

Eduard Hellvig ar urma să elimine „puciul”.

„Cu toate că fiind vorba de un domeniu atât de sensibil, de această dată ”spălatul rufelor” în afara serviciului chiar că nu are cum să le surâdă nici măcar celorlalte structuri contrainformative. Astfel că soluția cea mai la îndemână ar fi accelerarea controalelor interne, inclusiv prin recurgerea la codul etic ”updatat” de Eduard Hellvig după ultimul control ”pe bune” al Curții de Conturi la U.M. 0472. Ceea ce ar conduce automat la eșecul acestui ”puci”. Mai ales că structura nu trebuie destructurată sau decredibilizată, ci doar ”resetată” pentru a-și face treaba strict în interesul statului român. Deci nici a multinaționalelor, dar cu atât mai puțin a unor grupări transpartinice de afaceriști combinați cu ”acoperiții” lui Coldea”, mai scrie sursa citată.

Vezi și

EXCLUSIV Haos în Guvern! Greșeală după greșeală în ultimele zile

Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

Foto. Cine e doctorul de la Spitalul Universitar care a murit aseară, din cauza infectării cu coronavirus! ‘Se lupta de 6 săptămâni’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare