sursa foto:  adevarul.ro

Totul despre noul șef al Poliției Române! Și-a început activitatea la jandarmi – Legătura cu Bogdan Despescu

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, după demisia lui Liviu Vasilescu, noul șef interimar al Poliției Române este chestorul Eduard Mirițescu. Până ieri, Mirițescu a fost adjunctul lui Vasilescu la șefia IGPR. În trecut, Eduard Mirițescu a fost șeful IPJ Prahova, dar și șeful de Cabinet al actualului secretar de stat Bogdan Despescu, numărul 2 în MAI.

Bugetul.ro vă prezintă în cele ce urmează cine este, de fapt, Eduard Mirițescu.

După ce a absolvit Academia Tehnică Militară Bucureşti/Facultatea de Electronică şi Informatică, în anul 1993, Eduard Mirițescu își începe activitatea la Brigada de Jandarmi Bacău, ca șef de transmisiuni.

Ulterior, el a fost ofiţer de ordine publică în cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti/Secţia de Poliţie nr. 3, pentru ca în timp să ajungă adjunct al şefului Secţiei nr. 3 de Poliţie Ploieşti și șef al Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti.

Mai mult, el a ajuns să conducă IPJ Prahova. Totdată, a fost șeful de Cabinet al secretarului de stat Bogdan Despescu.

Chestorul Eduard Miritescu a fost numit interimar la comanda Politiei Romane | Mobile

Vezi și Marcel Vela, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Vă asigur că în cel mai scurt timp va fi epuizat’

Are 3 facultăți și mai multe masterate

Pe lângp Academia Tehnică Militară Bucureşti/ Facultatea de Electronică şi Informatică, el a absolvit și Academia de Studii Economice Bucureşti/ Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Facultatea de Drept, dar şi Administraţie Publică – Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti.

De asemenea, a absolvit mai multe programe de masterat la Universitatea Ecologică Bucureşti, Facultatea de Drept şi la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Marcel Vela caută inspectorul cu care să reformeze din temelii IGPR-ul

Marcel Vela ne-a precizat că nu s-a grăbit să numească astăzi un înlocuitor pentru Liviu Vasilescu, pentru că își dorește să găsească persoana potrivită pentru a reforma din temelii IGPR-ul.

Ministrul Vela ne-a dat asigurări că interimatul va fi epuizat în cel mai scurt timp posibil.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al Inspectorului General al Poliției Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a polițiștilor și pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituție de nivel european care să ofere cetățenilor siguranță și încredere.

Vă asigur că în cel mai scurt timp va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliției Române.

Domnul inspector general adjunct, chestorul de poliție Mirițescu Eduard, va exercita temporar atribuțiile inspectorului general”, a spus, pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Vezi și

EXCLUSIV DNA a intrat pe fir, după ancheta Bugetul.ro! Șef din Poliția Capitalei, direct vizat!

SURSE Dedesubturile ultimei execuții făcute în PSD. Ce se ascunde în spatele primei decapitări făcute după eșecul moțiunii de cenzură

Noi achiziții de lux făcute de SPP: Mașini blindate cumpărate de la Ioan Rus și Ion Țiriac

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare