sursa foto:  evz.ro

Traian Băsescu anunță că Laura Codruța Kovesi va începe spectacolul cătușelor în UE: ‘Și-a luat toți gealații, toate slugii ca să facă dosare ca până în 2015’

Fostul președintele Traian Băsescu, europarlamentar PMP,  a comentat extrem de dur noile mutări făcute de Laura Codruța Kovesi, șefa parchetului European.

”România va fi cal de bătaie pentru doamna Kovesi, nu aveți nicio grijă! Și-a luat toți gealații, toate slugii ca să facă dosare ca până în 2015. Vom avea spectacol, dar mutat la Luxemburg.”, a profețit Traian Băsescu la România TV.

Dana-Manuela Ana, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina şi Jean-Nicolae Uncheşelu – Direcţia Naţională Anticorupţie, Dana-Cristina Bunea – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Florin Bogdan Munteanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, sunt cei 6 procurori români detașați la Parchetul European.

Procurorii delegaţi vor acţiona în numele Parchetului European în statele lor şi vor avea aceleaşi competenţe ca procurorii naţionali în ceea ce priveşte investigaţiile, urmăririle penale şi trimiterea în judecată.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, fost procuror-şef al DNA, este o structură a UE înfiinţată în aprilie 2017, în baza procedurii de cooperare consolidată, la care participă doar statele membre care doresc. În prezent, sunt 22 de state membre participante, între care şi România, potrivit site-ului www.consilium.europa.eu.

Rolul acestei structuri este de a colabora mai strâns în investigarea şi urmărirea penală pentru infracţiuni care afectează bugetul UE, precum frauda, corupţia, spălarea de bani, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Parchetul European va efectua investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 de euro sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane de euro.

Parchetul European este format dintr-un procuror-şef european, un colegiu al procurorilor, procurori europeni delegaţi şi camere permanente, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Acești angajați au dat lovitura! Vor avea salariile mărite cu 75%

Raluca Turcan: 800.000 de pensionari trăiesc cu o pensie minimă socială de 800 de lei

EXCLUSIV Se va modifica vârsta standard de pensionare, odată cu intrarea în vigoare a Legii promise de Guvernul Cîțu? Răspunsul ministrului Raluca Turcan

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare