sursa foto:  a1.ro

Acești angajați au dat lovitura! Vor avea salariile mărite cu 75%

Potrivit unui ordin al MAI, angajaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor beneficia de o majorare de 75% a salariului de bază. Ordinul se aplică o singură dată în situaţia în care salariații nu au putut să îşi ia, nici ei şi nici partenerii lor, zile libere plătite când şcolile au fost închise sau când cursurile fizice au fost suspendate.

Ordinul MAI nr. 20/2021 stabileşte modalitatea prin care părinţii care nu au putut să îşi supravegheze copiii de până în 12 ani când şcolile au fost închise pot primi o creştere de 75% din salariul de bază/salariul de funcţie/solda de funcţie corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de echivalentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut pe ţară, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada respectivă.

Această majorare cu 75% a veniturilor personalul din sistemul public de apărare a fost introdusă în OUG 147/2020 privind libere plătite acordate părinţilor la trecerea ordonanţei prin Parlament, prin Legea 278/2020. Modificările aduse OUG 147 după trecerea prin Parlament se regăsesc în acest articol.

Majorarea salarială se acordă atât timp cât:

  • salariatul nu desfăşoară muncă la domiciliu;
  • nu sunt vacanţe şcolare;
  • celălat părinte al copilului NU beneficiază de zile libere plătite, conform OUG 147/2020;
  • celălalt părinte NU este în munca la domiciliu sau telesalariat;
  • celălalt părinte NU se află în concediu de creştere copil, nu este asistent personal al unuia dintre copiii aflaţi în intreţinere;
  • celălalt părinte NU se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată;
  • celălalt părinte NU are contractul de muncă suspendat temporar;
  • celălalt părinte NU realizează venituri impozabile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

Această majorare cu 75% a salariului se acordă o singură dată, indiferent de numărul de copii pe care îi are angajatul MAI.

Cererile de majorare salarială vor trebui să fie trimise spre aprobare şefului unităţii în care sunt încadraţi părinţii îndreptăţiţi, până la data de 3 a lunii curente pentru luna anterioară, împreună cu o serie de documente care să dovedească calitatea de părinte şi o declaraţie pe propria răspundere a ambilor părinţi, informează avocatnet.ro

Citește și:

Raluca Turcan: 800.000 de pensionari trăiesc cu o pensie minimă socială de 800 de lei

EXCLUSIV Se va modifica vârsta standard de pensionare, odată cu intrarea în vigoare a Legii promise de Guvernul Cîțu? Răspunsul ministrului Raluca Turcan

Mare atenție, șoferi! Riscați o amendă usturătoare dacă veți staționa lângă aceste instituții

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare