sursa foto:  monitorulcj.ro

Traian Băsescu: Avem obligația să luăm măsuri de prevenire a prăbușirii construcțiilor la cutremur!

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a avut o intervenție în Parlamentul European, pe tema „Cutremurul din Croația și efectele sale”.

Fostul președinte al României a subliniat faptul că va trebui să învățăm din această nenorocire, precizând că suntem „să luăm măsuri de prevenire a prăbușirii construcțiilor la cutremur”.

Intervenție în Parlamentul European – 21.01.2021
Tema dezbaterii: “Cutremurul din Croaţia şi efectele sale”.

În primul rând aș vrea să exprim solidaritatea mea cu familiile care au avut de suferit de pe urma cutremurului din Croația, cu poporul croat, cu guvernul croat.

Și România s-a aflat printre țările care au răspuns imediat solicitării de ajutor a guvernului de la Zagreb.

Aș face, însă, o extindere a dezbaterii. Uniunea Europeană are o zonă largă afectată de cutremure de mare magnitudine, mă refer la România, Grecia, Italia, Grecia insulară.

Va trebui să învățăm din aceste efecte nefericite și prima lecție este aceea că trebuie să învățăm să contruim mai bine, iar cea de-a doua este că a devenit o urgență consolidarea clădirilor vechi, care nu sunt construite conform standardelor care să le permită să reziste la cutremure în zone declarate a fi zone de risc și zone de mare risc seismic.

Am văzut în România, cutremure de mari proporții în 1977, când 33 de blocuri s-au prăbușit în București, când 1.600 de oameni și-au pierdut viața, când 3.000 de oameni au fost răniți.

Avem obligația să luăm măsuri de prevenire a prăbușirii construcțiilor la cutremur!”, se arată pe pagina lui Traian Băsescu.

Vezi și

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare