sursa foto:  stiripesurse.ro

Traian Băsescu, discurs nemilos în PE: În schimbul gazelor, țițeiului și cărbunelui din Rusia, am acceptat situația din Transnistria, masacrul de la Groznîi, anexarea provinciilor Osetia și Abhazia din Georgia, anexarea Crimeii

Fostul președinte al României, în prezent europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a explicat, miercuri, că în schimbul gazelor, țițeiului și cărbunelui din Rusia, Uniunea Europeană a acceptat situația din Transnistria, masacrul de la Groznîi, anexarea provinciilor Osetia și Abhazia din Georgia, anexarea Crimeii. 

Mai mult, Băsescu a criticat sancțiunile aplicat de mai-marii UE Federației Ruse, despre care, spune fostul președinte al României, au fost „fără efect”.

De asemenea, Traian Băsescu a solicitat ca UE să sprijine în continuare Ucraina cu armament. De-abia apoi, după ce Ucraina își va elibera teritoriul, pot începe negocierile cu Rusia lui Vladimir Putin.

Totodată, Băsescu a subliniat că există o diferență majoră între folosirea armei nucleare de către Statele Unite ale Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial, în 1945, și folosirea armei nucleare azi.

Conform celor declarate de fostul șef de stat, dacă în ’45 s-a pus capăt războiul prin folosirea armei nucleare de către SUA, astăzi poate începe un război nuclear prin folosirea armei nucleare de către Rusia lui Putin.

Vezi și Traian Băsescu i-a turnat pe șefii UE aflați în serviciul lui Vladimir Putin! Fostului președinte i-a fost tăiat microfonul

„Europa trece printr-o criză majoră de securitate și o criză majoră energetică. De ce am ajuns aici? Pentru că, în schimbul gazelor, țițeiului și cărbunelui din Rusia, am acceptat situația din Transnistria, masacrul de la Groznîi, anexarea provinciilor Osetia și Abhazia din Georgia, anexarea Crimeii. 

Ne-am limitat la sancțiuni fără niciun efect pentru Rusia. Mai mult, în 2008, un stat european a blocat accesul Ucrainei în NATO. Azi Putin amenință Ucraina și Europa cu arma nucleară, motivând că și Statele Unite au utilizat-o în ’45.

Da, în 1945 s-a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial, pe când utilizarea armei nucleare azi, în Ucraina, înseamnă începerea unui război nuclear. Ucraina trebuie sprijinită cu armament, pentru a-și elibera propriul teritoriu, abia apoi pot să înceapă negocierile”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri, în Parlamentul European.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare