sursa foto:  manager.ro

Traian Băsescu îi pune la punct pe bugetari: ‘Sporurile sunt un furt clar din bani publici. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta’

Fostul președinte al României și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a declarat că sporurile reprezintă un ”furt clar” din bani publici. 

 

”Pentru orice funcționar din sectorul de stat s-a găsit un spor acolo care să-i fie agățat de salariu.

Sporurile acestea sunt o exagerare. Când s-a făcut legea salarizării, s-a spus că nu mai există niciunul pentru că au fost incluse în salariu. Izvorul acestor sporuri este într-un joc administrativ. Să spunem că Ministerul X are 200 de funcționari, dar el are ocupate doar 160 de locuri. Locurile libere, care sunt bugetate, dar neocupate, s-au folosit tot timpul pentru a pune plusuri la salariile funcționarilor.

Cel mai ridicol este sporul de calculator. Nu le dăm copiilor spor că fac lecții la distanță, dar le dăm funcționarilor că îi dor ochii. Ca să nu ceară spor, ar fi trebuit să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic.

Asta arată cât de jos putem coborî în a revendica un soi de furt, că asta e, un furt.

Spor ca să păstrez secretul… E o lege a secretului de serviciu, când vin pe acel post trebuie respectată legea țării. Cum dau procurorului spor de secret când el are interzis prin lege sau celui de la ministerul Energiei că-și ține gura și nu spune în presă care sunt resursele energetice ale României?!

Sporurile sunt un furt clar din bani publici. Din cele 105 miliarde, sporurile reprezintă cam 25-26 miliarde.
Există condiții ca să primești un spor, dar sunt convins că nu există studii la niciun fel de spor. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta”, a declarat fostul președinte, conform realitatea.net.

Citește și:

Vești importante! Toți cei care vor să își cumpere vechime pentru pensie sunt vizați

SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

Guvernul Cîțu începe o mare reorganizare a prefecturilor! Apare obligativitatea înființării unei noi structuri! Ordinul prefectului nu va mai fi semnat și de subprefect

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare