sursa foto:  mai.gov.ro

SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

Într-o perioadă în care majoritatea polițiștilor protestează împotriva Guvernului Cîțu, pe problema înghețării salariilor, o parte dintre oamenii legii cer schimbarea ministrului de Interne, Lucian Bode.

În schimbul acestuia, polițiștii inițiază petiții în mediul on-line, pentru repunerea în funcție a fostului șef MAI, Marcel Vela.

Unul dintre cei care îl vor pe Marcel Vela din nou în fruntea Internelor a vobit cu Bugetul.ro, cu condiția să  nu-i dezvăluim identitatea.

Într-o perioadă de un an de zile, am reușit să ne schimbăm armamentul, mașinile, e strict profesional. Eu sunt apolitic, plus că sunt polițist activ. N-aș vrea să mă amestec politicul. 

Legat de dotare, aș minți să spun că a fost un an rău pentru dotare. Mă refer strict la polițiști, nu știu ce a fost la celelalte structuri ale MAI”, a declarat, pentru Bugetul.ro, polițistul care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Polițistul mergea la un birt, în sat, Carpațiul se bloca și luat bătaie de îi suna apa în cap

Omul legii ne-a dezvăluit marile probleme pe care le aveau polițiștii până când Marcel Vela a luat decizia de a-i dota cu pistoale Beretta.

Polițistul ne-a spus că, atunci când trebuia să aplaneze un conflict, la un birt, la sat, omul legii risca să-și „ia bătaie de îi suna apa în cap”. Motivul? Pistolul Carpați din dotare putea, oricând, să se blocheze.

„Pentru prima dată, în 30 de ani, mi s-a schimbat armamentul. Până acum, aveam niște autoturisme vechi, cu peste 300.000 de kilometri. Acum avem Loganuri noi. Până acum, erau niște Loganuri din 2006, de pe care curgea rugina.

Și la posturile de poliție situație era sub orice critică. Acum, fiecare polițist de la postul de poliție are un Beretta. Vorbim de 9mm, totuși.

Până acum, polițistul mergea la un birt, în sat, Carpațiul (n.r. – pistolul Carpați) se bloca și lua bătaie de îi suna apa în cap. Nu sunt mare simpatizant al fostului ministru, dar lucrurile bune trebuie să le scot în evidență.

Dacă mi-a îmbunătățit condiția de muncă, mie îmi convine, indiferent de nume. Pentru mine, acolo e o persoană politică și un nume. Nu mă interesează nici partidul”, a declarat, pentru Bugetul.ro, polițistul din prima linie.

În iulie 2020, Bugetul.ro dezvăluia, în exclusivitate, că în Poliția Română există mașini care circulă fără ITP valabil.

Vezi mai multe AICI: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Bilanțul lui Marcel Vela

În noiembrie 2020, Marcel Vela își prezenta bilanțul după un an în fruntea Ministerului de Interne.

Am reușit finalizarea unor achiziții importante de echipament și tehnică de intervenție pentru toate structurile operative ale ministerului.
• 7.082 autovehicule
• 25.000 de pistoale
• 28.553 mijloace specifice de ordine publică (7.513 bucăți mijloace de protecție antiglonț – veste, maiouri, căști, scuturi), 10.640 bucăți mijloace de protecție OP (căști, scuturi), 4.000 bucăți dispozitive cu șoc electric, 6.000 bucăți body-cam și 400 complete – Dispozitive de blocare trecere auto.
• 52 ambulanțe 4×4 tip B;
• 4 automacarale cu braț ridicător și platformă pentru transport accesorii și materiale;
• 13 buldo-excavatoare; 60 de autospeciale pentru descarcerare;
• 26 autospeciale cu termoviziune, iar în perioada următoare vor fi recepționate alte 24.
• Suntem în faza de evaluare pentru achiziția a 6 elicoptere mari (3 de uscat ș 3 de intervenție maritimă). Vom avea, de asemenea, 2 avioane medicale SMURD noi. Există un proces de negociere pentru accesarea unui proiect pentru achiziționarea a 7 elicoptere noi pentru exercitarea misiunilor de supraveghere a traficului, în sprijinul poliției rutiere sau a celei de frontieră”, spunea Marcel Vela, la acea vreme.

Vezi și

Guvernul Cîțu începe o mare reorganizare a prefecturilor! Apare obligativitatea înființării unei noi structuri! Ordinul prefectului nu va mai fi semnat și de subprefect

Cine sunt ‘baronii luxului’ din PNL și USR. Bugetari de top de pe urma Consiliilor de Administrație

EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare