Traian Băsescu îl avertizează pe Ludovic Orban:Eu îi dau scris că, dacă face asta, pe instabilitate politică mai pierdem o gradaţie la ratingul de ţară

Fostul președinte, Traian Băsescu este de părere că introducerea ţării într-o „bâlbă” de genul căderii Guvernului de două ori pentru a avea loc alegeri anticipate este o copilărie, iar în acest caz, în această instabilitate politică, România mai pierde o gradaţie la ratingul de ţară.

„Ludovic Orban trebuie să fie atent, guvernarea trebuie să meargă ceas, iar povestea introducerii ţării într-o bâlbă de asta să cadă Guvernul de două ori, de trei ori, e o copilărie ca să genereze alegeri anticipate. Eu îi dau scris că, dacă face asta, pe instabilitate politică mai pierdem o gradaţie la ratingul de ţară, am pierdut una odată cu căderea Guvernului Dăncilă şi vom mai pierde una dacă vom începe să ne jucăm de-a demisiile din Guvern, demisionez ca să văd ce iese”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la România TV, conform news.ro.
El a spus că acest lucru se întâmplă în ţările unde preşedintele sau premierul are şi atribuţiunea dizolvării Parlamentului.
„În nicio ţară nu se întâmplă asta decât atunci când premierul sau preşedintele are şi atribuţiunea funcţională să dizolve Palamentul. Da, mi-am depus mandatul, Parlament dizolvat, la alegeri toată lumea, se intră într-un proces rapid. Ce te faci cu două căderi după ce Guvernul Orban demisionează? Deci în afară de Guvernul Orban mai e nevoie de două guverne căzute. Ei, să fie. Râde toată analiza economică mondială de noi”, a explicat Traian Băsescu.

Vezi și:Guvernul schimbă regulile! Cum se vor acorda sporurile angajaților

Atenție, șoferi! Ce se va întâmpla cu amenzile rutiere

Vești bune pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu tichetele de călătorii gratuite?

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare