sursa foto:  nineoclock.ro

Traian Băsescu, intervenție în Parlamentul European! Gratuitatea cerută de fostul președinte: După vaccinare, apare un tratament discriminatoriu

Fostul președinte al României, în prezent europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a lansat un avertisment serios în Parlamentul European.

Traian Băsescu a afirmat că, prin introducerea certificatelor verzi, vom avea două categorii de cetățeni: cetățeni vaccinați și cetățeni care nu au dorit să se vaccineze.

Aceștia din urmă, susține Băsescu, vor fi discriminați, dat fiind că, pentru a călători în UE, vor trebui să plătească pentru testarea anti-Covid.

Ca atare, a precizat fostul președinte, așa cum obținerea „adeverinței verzi” este gratuită pentru cetățenii vaccinați și testele PCR sau antigen trebuie să fie gratuite pentru cei care nu s-au vaccinat.

Intervenție Plen Parlamentul European – 28.04.2021

„Tema dezbaterii: „certificatul verde” de vaccinare pentru COVID – 19

În Statele Membre vaccinarea nu este obligatorie.

Pe cale de consecință, prin introducerea „certificatelor verzi” vom avea două categorii de cetățeni:
– cetățeni vaccinați, care vor deține o ”adeverință verde” și care vor putea călători fără costuri suplimentare;
– a doua categorie, va fi acea a cetățenilor care nu au dorit să se vaccineze. Această categorie de europeni, pentru a călători, spre exemplu, în vacanță, va trebui să plătească un test PCR înainte de călătorie.

Costurile de testare pentru o familie cu 4 membri, pentru a pleca în vacanță, sunt de 400-500 euro, adesea mai mult decât biletul de avion.

Se creează astfel un tratament care discriminează.

Pentru a atenua efectele acestei discriminări temporare, este obligatoriu ca Statele Membre să asigure testarea gratuită a cetățenilor care nu s-au vaccinat.

Așa cum obținerea ”adeverinței verzi” este gratuită pentru cetățenii vaccinați și testele PCR sau antigen, trebuie să fie gratuite pentru cei care nu s-au vaccinat”, a afirmat Traian Băsescu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare