sursa foto:  Facebook

Traian Băsescu revine în forță, după ce s-a spus că ar suferi de cancer pulmonar! Ce spune fostul președinte despre alianța PSD-PNL, aflată la un pas de implozie!

După ce în urmă cu câteva săptămâni se zvonea că ar suferi de cancer pulmonar, Traian Băsescu a revenit în prim plan cu câteva declarații incendiare. Fostul președinte a vorbit despre comasarea alegerilor, făcând și câteva ironii subtile pe această temă. 

În cursul zilei de miercuri, 21 februarie 2024, liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor. Astfel, europarlamentarele şi localele vor avea loc pe data de 9 iunie.

(NU RATA: EXCLUSIV! Primele declarații ale Ioanei Băsescu, după ce s-a spus că ar suferi de o boală incurabilă! Fiica fostului președinte se află în Spania!)

PSD și PNL, pe liste comune la alegerile europarlamentare

În plus, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare, dar pe listă proprie la locale. El a justificat această decizie a celor două partide prin faptul că doar așa pot face față valului extremist. În plus, Ciucă a subliniat că decizia comasării nu este una împotriva democrației, ci pentru democrație.

Traian Băsescu nu vede cu ochi buni comasarea alegerilor și nici listele comune PSD – PNL

După ce în urmă cu câteva săptămâni s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate, Traian Băsescu a revenit în forță în prim plan. Invitat în cadrul unei emisiuni TV. fostul președinte a vorbit despre comasarea alegerilor. El consideră această decizie extrem de neaspirată. În plus, Băsescu a atins și subiectul listelor comune pe care se vor afla PSD și PNL la alegerile europarlamentare și nu s-a putut abține de la a face câteva ironii subtile. Fostul președinte susține că aceste alegeri se bazează strict pe interese politice.

„Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu le amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare?

Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a declarat Traian Băsescu.

(VEZI ȘI: O bătrână de 85 de ani din județul Neamț a fost condamnată la trei ani de închisoare și plata a 170.000 de euro despăgubiri, după ce a traversat printr-un loc nepermis! Femeii i-a fost pus sechestru pe casa de chirpici!)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare