Traian Băsescu scandalizat: ‘Mi se pare o îngrădire…’

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a arătat total deranjat de  decizia pe care liberalii vor să o pună în practică. 

În cadrul știrilor B1 TV, Băsescu  a vorbit despre modificarea legii în sensul în care cetățenii care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei alegerilor vor putea vota doar în localitatea în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile.

”Mi se pare o îngrădire. Până la urmă, viza de flotant poți să ți-o faci când vrei, unde vrei, e o libertate a omului să locuiască unde vrea. Sigur, eu înțeleg unde e suspiciunea liberalilor, la comune de genul celor care aveau 170% numărul de voturi, dar de aici până la a bloca accesul la vot al multor studenți este o geșeală.

Cred că s-a legat la cap cu o chestiune care are duble valențe. Poate fi și justificată, într-un fel sau altul, cu exemple pe care Orban le poate da oricând. Pe de altă parte, poți să vii să spui că așa cum se dă buletin în ziua votului, de ce nu s-ar da viza de flotant cu o zi înainte.

Nu știu dacă cei de la PNL au intrat într-o capcană. Probabil au prevăzut reacția altora, dar, după părerea mea, este un legat la cap fără să te doară”, a declarat Traian Băsescu.

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat recent, în cadrul emisiunii ” Dosar de politician” de pe B1 TV, că „flotanții au devenit o masă de manevră pentru stabilirea unui câștigător la alegerile locale”.

Vezi și:

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare