sursa foto:  antena3.ro

Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie!

O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie de coronavirus. Technology Systems and Services International a câștigat două licitații de 11,8 milioane lei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, licitații cu un singur ofertant.

Obiectul licitațiilor: administrarea și mentenanța sistemelor informatice pentru Cardul Național de Sănătate și servicii de monitorizare centre suport. Cele două sisteme informatice sunt unele dintre cele mai păguboase și contestate programe IT ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dezvăluie Newsweek.ro.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate, condusă de Adela Cojan, a decis ca în perioada stării de urgență să suspende obligativitatea utilizării cardului național de sănătate. În ultimii cinci ani, sistemul informatic pentru Cardul de Sănătate a fost contestat atât de medici, cât și de cetățenii care apelau la serviciile medicale pentru că sistemul nu funcționa.

Contractele pentru sistemele informatice Cardul Național de Sănătate (CEAS) și monitorizare centre și suport au fost adjudecate de compania Technology Systems and Services International. Contractul pentru programul CEAS a fost adjudecat pentru suma de 8,95 milioane lei, iar sistemul de monitorizare centre de suport pentru 2,85 milioane lei.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, asociatul majoritar al firmei Technology Systems and Services International este Teamnet International, o firmă controlată de fostul deputat Sebastian Ghiță și investigată pentru spălare de bani de Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit sursei citate, Technology Systems and Services International este administrată de Ion Ovidiu Trașcu, unul dintre colegii de facultate ai lui Sebastian Ghiță, dar și unul dintre acționarii minoritari ai companiei Teamnet International SA.

Vezi și Nepotismul lovește Ministerul de Interne! Din ajutor de șef de post, fiul unui prefect instalat de Ludovic Orban, propulsat consilier la vârful MAI

Guvernul pregătește bomba! Anumiți români rămân fără pensie

E bătaie de joc! Foști procurori, acum pensionari de lux, chiriași ai statului în locuințe de lux pe sume derizorii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare