Trăiește în gunoaie, dar este milionar! Un pensionar a reușit să cumpere zece case datorită economiilor pe care le face

Un pensionar de 80 de ani a devenit milionar. Cu toate că trăiește printre gunoaie, acesta a reușit de-a lungul anilor să își achiziționeze 10 case pe care să le închirieze.

Cu toate că arată ca o persoană nevoiașă, Heinz B, în vârstă de 80 de ani,  este în realitate milionar. Acesta a strâns bani toată viața, reușind astfel să își achiziționeze zece case pe care să le închirieze.

Pensionarul deține în conturi 100.000 de euro

Heinz B.este un om bogat. În urmă cu doi ani, pensionarul le-a arătat reporterilor tabloidului german Bild, , că dețiine șapte case, două apartamente. Acesta le-a arătat reporterilor și  carnetul său de economii, cu 500.000 de euro, însă în buzunar mai avea oar 15 euro, pentru că se pregătea e o nouă achiziție. Acesta a retras  700.000 de euro pentru a-și plăti a zecea casă în numerar!

Asta nu e tot. Heinz mai are încă 100.000 de euro în depozite la termen, la o altă bancă, ca să nu piardă dobânda.

„Trăiesc cu economie, așa am crescut!”, a explicat el.

Heinz B a fost inginer electrician

Lunar,  inginerul electrician primește o pensie de 3.600 de euro de la fostul său loc de muncă. A fost funcționar public la Oficiul de Telecomunicații. Spune că își permite doar „un singur lux”: o conexiune la internet și un laptop.

Acesta spune că un telefon mobil ar fi mult prea costisitor pentru el.

„Asta m-ar costa 10 euro în plus pe lună!”, mărturisește el

Citește și: Anunțul președintelui CNPP! Pensionarii vor primi mai mulți bani- Cum este posibil

Cele mai mari economii le face la mâncare

Heinz B. declară că cel mai mult economisește la mâncare.

„Nu cheltui nici măcar cinci euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr puțin ulei pentru prăjit sau ceva, când se termină. Dar cea mai mare parte a alimentelor le găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori, aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o familie întreagă! De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi aruncă restul la gunoi.”

Heinz B. se plimbă în fiecare zi pe o bicicletă veche, colectând deșeuri voluminoase și alimente aruncate la gunoi.

Și vecinii îl ajută pe Heinz. Aceștia atârnă de ani de zile mâncare expirată pe gardul pensionarului, iar acceptă, în schimb oferind  articole bine conservate din deșeuri voluminoase.

Motivul pentru care a investit banii în imobiliare

„Acestea își pierd cel mai puțin din valoare în timpul inflației. Sau ați putea cumpăra și un lingou de aur.” El preferă să cumpere case în apropiere, la care poate ajunge cu bicicleta, deoarece în continuare face el însuși toate reparațiile pentru chiriașii săi. Și aici economisește mulți bani: „Meseriașii cer 55 de euro pe jumătate de oră. Oricum, închirierea nu prea merită – nu poți cheltui atâția bani.”

Cu toate că deține atâtea casă, pensionarul nu știe cui îi vor rămâne.

„Nu am nicio idee… Am câțiva veri îndepărtați, dar ei nu pot plăti impozit pe moștenire. Poate că voi da casele chiriașilor…”, spune pensionarul milionar.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare