sursa foto:  auto-bild.ro

Tranzacție pe piața asigurărilor, înainte de expirarea RCA-urilor de la Euroins! Consiliul Concurenței analizează tranzacția

În contextul falimentului Euroins România, sute de mii de polițe RCA vor expira astăzi, 7 decembrie, iar, începând de mâine, conducătorii auto vor putea fi amendați dacă vor circula fără asigurare valabilă. Astfel, de mâine, au obligativitatea de a-și contracta o nouă asigurare auto.

Tot astăzi Consiliul Concurenței anunță că analizează tranzacția prin care Safety Broker de Asigurare S.A. intenționează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L. în România.

Detalii despre cele două companii

Safety Broker de Asigurare S.A. desfășoară activități de intermediere pentru toate clasele de asigurări de viață și generale, inclusiv emiterea de contracte de asigurare și încasarea primelor de asigurare în numele companiilor de asigurări, având o acoperire națională.

Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L. oferă produse de asigurare auto (CASCO/RCA), pentru bunuri și imobile, pentru călătorii în străinătate și vacanțe, pentru răspundere civilă legală și/sau profesională, pentru transporturi, de viață, sănătate și economii, pentru garanții și riscuri financiare, în agricultură.

Conform prevederilor Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare