Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre Liviu Dragnea, fost lider PSD, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, și Viorica Dăncilă, fost prim-ministru.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Tudorel Toader a aruncat în aer scena politică, dezvăluind că Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au făcut presiuni uriașe asupra sa, pentru moficarea Codului Penal, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie redus termenul de prescripţie a răspunderii penale.

De asemenea, Toader susţine că liderii PSD şi ALDE i-au cerut „amnistie şi graţiere”, tot prin OUG.

Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate la vârful vârfului, eram patru din ţara asta, era şi doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă – n.red.). Mi se cerea să promovez ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal/Procedură penala, cu ce rămăsese de la CCR. (…)

Patru ore am discutat. Argumentul meu a fost: care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin procedură de urgenţă, să reduci termenul de prescripţie a răspunderii penale? Aţi început în Parlament, finalizaţi în Parlament, nu la Guvern. Sigur, eu ştiam că în acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern, dar ea era inevitabilă”, a afirmat Toader.

Vezi și Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare