sursa foto:  mediafax.ro

Tudose, avertizare pentru bănci: „Epoca romantică a luat sfârșit…”

După ce președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că partidul de guvernământ pregătește o suprataxare a băncilorși a acuzat Executivul de faptul că nu s-a precizat numele băncilor care nu au plătiti impozit, premierul Tudose iese la rampă și declară că s-a întâlnit cu câțiva dintre reprezentanții băncilor respective pentru a pune lucrurile în ordine.

„M-am întâlnit cu câțiva dintre reprezentanții acestor bănci, i-am întrebat dacă strămoșii lor au luptat la lupta de la Solferino, cea în urma căreia a luat ființă Crucea Roșie, nu prea au știut despre ce e vorba, recunosc, întrebându-i dacă fac misiuni de apostolat economic sau, poate, le dăm niște bani. (…) Nu poți să fii o bancă și să spui că 10 ani nu ai avut profit. (…) Nu mai merge. Am vorbit cu domnul ministru de Finanțe, le-am povestit și lor că epoca romantică a luat sfârșit și că poate ăștia cinci ani, 10 ani, în care au făcut școala la locul de muncă să învețe cum să conducă o bancă sunt suficienți și ar fi cazul să înceapă să lucreze pe profit în sensul de a da și niște impozite statului român, nu de a scoate toți banii afară. Nu toți sunt în aceeași categorie, sunt și bănci care joacă corect. Repet, are totul o limită. Înțeleg că și domnul ministru de Finanțe a avut o discuție cu ei, o să mai aibă o discuție, și suntem la etapa în care să colorăm frumos, să vorbim frumos. Dacă nu merge așa, ascuțim creioanele”, a declarat Mihai Tudose, întrebat în cadrul unui interviu la Realitatea Tv despre faptul că în România „băncile nu au profit”, a declarat Tudose, potrivit Agerpres.

Vezi și Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

EXCLUSIV: Alexander Adamescu subminează suveranitatea României

Anunț URIAȘ pentru o categorie de bugetari! Cine va beneficia de o majorare cu 15% a salariului

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.