mihai tudose

sursa foto:  agerpres.ro

Tudose, întâlnire de urgență cu șefii organizaţiilor care grupează cele mai mari multinaţionale şi companii româneşti: Ce modificări de ultim moment va face Guvernul

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, astăzi, cu șefii celor mai mari organizații din România, în scopul de a găsi o soluție la situația creată de revoluția fiscală. Aceștia au ajuns la o înțelegere, cel puțin verbală, după ce modificările operate în Codul Fiscal peste noapte, care dau peste cap bugetele companiilor.

Potrivit zf.ro, prezenți la întâlnirea cerută de urgență de premier, au participat şefii CDR – Coaliţia pentru Dezvoltarea României, AOAR – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, AMCHAM – Camera de Comerţ Americană, CIS – Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Franceză şi Camera de Comerţ Germană.

Aceștia au stabilit ca plafonul de plată a unui impozit de 1% pe cifra de afaceri, între 500.000 şi 1 milion de euro, să fie opţional, iar plafonarea deductibilităţii dobânzilor să nu rămână la 200.000 de euro, au menţionat sursele  citate.

De asemenea, premierul Tudose a lăsat să se înţeleagă că îşi va diminua retorica împotriva multinaţionalelor şi a băncilor străine, dar ca toată discuţia, au fost doar asigurări verbale, au spus sursele citate.

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Inițiativa premierului a venit după ce la finalul săptămânii trecute, Coaliţia pentru Dezvoltarea României, în spatele căreia se află 2.000 de companii, printre cele mai puternice din România, marea majoritate multinaţionale, care realizează o cifră de afaceri de 50 de miliarde de euro pe an şi angajează 600.000 de oameni, a adresat premierului un protest fără precedent din partea unei organizaţii de business.

Organizaţia a protestat împotriva retoricii folosită de premier împotriva multinaţionalelor şi băncilor, cerându-i să vină cu exemple concrete de companii şi bănci care externalizează profiturile sau nu plătesc impozit pe profit prin optimizare fiscală.

Conform informaţiilor de pe piaţă, companiile de stat sunt în topul neplăţii contribuţiilor sociale, şi mai puţin companiile private, aşa cum au lăsat să se înţeleagă membrii Guvernului în apariţiile publice.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

De asemenea, CDR a întrebat public cine va plăti dacă Revoluţia Fiscală a Guvernului PSD, prin transferarea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, va fi un eşec.

Venit ca o surpriză în fruntea Guvernului şi fără să aibă un istoric ca ministru al economiei, premierul Tudose nu are o favorabilitate prea ridicată în faţa mediului de business, în faţa celor mai mari investitori şi nici în faţa băncilor româneşti, care au în spate grupuri financiare internaţionale, cei mai mari finanţatori din economie.

Organizaţiile patronale au convenit cu premierul să aibă întâlniri lunare pentru a discuta în spatele uşilor închise problemele din economie şi a încerca să aibă o punte de comunicare între marii investitori şi Guvern.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare