sursa foto:  digi24.ro

Turcan: ‘Da, este adevărat și o s-o spunem cu mâna pe inimă. Pur și simplu șuiera vântul prin depozitele statului’

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a declarat că social democrații ‘și-au scos liderul din pușcărie’ pentru a ataca măsurile Guvernului și ale președintelui Klaus Iohannis.

 

Raluca Turcan a făcut referire la un interviu acordat din spatele gratiilor de Liviu Dragnea.

„Da, este adevărat și o s-o spunem cu mâna pe inimă: nu ne-am peocupat să scăpăm oamenii din pușcării și nici nu ne-au preocupat interesele oamenilor certați cu legea. am pus oamenii pe primul loc, oamenii corecți și muncitori din România. Acest lucru a deranjat competitiorii politici și sunt atât de neadecvați în a ataca în permanență acest guvern încât au ajuns să își scoată liderul din pușcărie la televizor să își susțină discursul public de atac la adresa guvernului și a președintelui României”, a spus vicepremierul.

 

În discursul său, Turcan a subliniat că la debutul epidemiei de CVOID-19 „depozitele statului erau goale”.

 

„În momentul în care am preluat guvernarea, stocurile de medicmanete și materialele de urgență erau zero, depozitele erau goale. Pur și simplu șuiera vântul prin depozitele statului. Medicii nu aveau nici măști conforme, nici viziere, nici combinezoane, nici aparatură de testare. Nu aveau nimic pentru a putea face față crizei sanitare”, a mai spus sursa citată.

 

Vicepremierul a punctat și o serie de măsurile luate pentru susținerea economiei și a angajaților afectați de pandemie.

 

„Guvernul plătește acum 3,35 miliarde de lei pentru întoarcerea la lucru a circa 750.000 de angajați prin acopereirea la 41.5% din salariul de bază brut. Guvernul susține 50% din salariu, dar nu mai mult de 2. 500 de lei brut, pentru anagjaarea persoanelor de peste 50 de ani concediate pe perioada crizei, a stării de urgență și a stării de alertă, a tinerilor între 16 și 29 de ani, înregistrați ca șomeri și a românilor întorși în țară și cărora le-au încetat contractele de muncă în mod abuziv”, a spus sursa menționată anterior.

Guvernul a lansat, miercuri, planul de relansare economică !Reclădim România”. Documentul prevede măsuri pentru companii, dar și pentru sprijinirea angajaților și a persoanelor vulnerabile. Sunt stabilite construcția de autostrăzi, spitale, grădinițe sau campusuri școlare.

Citește și:

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

Consilier din Guvernul Orban, implicat în afacerea abatoarelor germane. Influențele puterii politice în exportul de forță de muncă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare