sursa foto:  facebook

Ucraina primește sprijin din partea Norvegiei! Un miliard de euro pentru apărare și reconstrucția țării

Într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, premierul norvegian Jonas Gahr Store, a transmis că țara sa va ajuta Ucraina cu un miliard de euro pentru apărare şi pentru reconstrucţia ţării, scrie news.ro

 

 

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit în mesajul zilnic, Norvegiei, pentru sprijinul anunţat.

”Prim-ministrul Norvegiei a vizitat Kievul. Am discutat despre continuarea sprijinului în domeniul apărării pentru Ucraina şi despre consolidarea sancţiunilor împotriva Rusiei. Norvegia ne-a oferit deja un sprijin semnificativ, dar va exista un pachet suplimentar de 1 miliard de euro. Vă mulţumesc foarte mult. Nu vom uita”, a spus Zelenski.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, de asemenea, o asistenţă macrofinanciară de 1 miliard de euro pentru Ucraina, în continuarea pachetului de sprijin al UE de 600 de milioane de euro anunţat în luna mai.

Această propunere vine în urma unei promisiuni a Regatului Unit de a acorda un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline pentru Ucraina, ceea ce ridică sprijinul total acordat Kievului la 2,3 miliarde de lire sterline.

Regatul Unit a cheltuit, de asemenea, 1,5 miliarde de lire sterline pentru sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare