sursa foto:  digi24.ro

UDMR le ia apărarea hocheiștilor care au cântat imnul secuiesc și îl ‘atacă’ pe Grindeanu: Dacă cineva cântă în tren, nu poate fi tras la răspundere ministrul Transporturilor

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, le ia apărarea hocheiștilor care au cântat imnul secuiesc la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Hochei desfăşurat la Ljubljana și transmite că nu pot fi traşi la răspundere nici de federaţie, nici de minister pentru că au cântat un cântec care nu este împotriva României, scrie news.ro

 

 

„Îmi este de neconceput ca astăzi, când în vecinătate este un război şi România este în plină criză economică, liderii ţării sunt preocupaţi dacă la un meci de hochei s-a cântat un cântec al unei minorităţi naţionale la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Hochei desfăşurat la Ljubljana (Slovenia). Mi se pare îngrijorător faptul că unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă, în timp ce solicită reacţii şi sancţiuni din partea Ministerului Sportului, respectiv a Federaţiei Române de Hochei, pentru că jucătorii au cântat, spontan, imnul Ţinutului Secuiesc.

Jucătorii nu pot fi traşi la răspundere nici de federaţie, nici de minister pentru că au cântat un cântec care nu este împotriva României, sau a comunităţii majoritare, dar este o valoare locală a lor. La fel, nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la răspundere dacă cineva cântă într-un tren”, a declarat Csoma Botond, „după ce extremiştii din Parlament i-au calomniat pe jucătorii de hochei din echipa naţională”, conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de UDMR.

 

Csoma Botond a explicat că imnul secuiesc este o valoare a minorităţii maghiare din România

Vezi și Trădare! Naționala de Hochei a României a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc, împreună cu naționala Ungariei! Trei hocheiști români s-au dat deoparte! Ministrul UDMR al Mediului, în galeria maghiară!

„Este deosebit de important să înţelegem, mai ales în această zi, când sărbătorim independenţa României, pe 10 mai: diversitatea identităţilor regionale din ţară, inclusiv a secuilor, nu face decât să ne întărească ca şi comunitate, ca ţară”, a susţinut el.

Liderul deputaţilor UDMR consideră că noile ieşiri publice ale unor lideri politici nu fac altceva decât să încurajeze extremismul.

Vezi și Sorin Grindeanu dă de pământ cu hocheiștii din naționala României după ce au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

„Declaraţiile unora la adresa jucătorilor de hochei contribuie la amplificarea sentimentului anti-maghiar şi denotă o lipsă de toleranţă pe care am mai întâlnit-o, cu ani în urmă, în Parlamentul României, în vremuri pe care le credeam demult apuse. Nu cred că în România europeană, multietnică, trebuie să aibă loc astfel de atitudini. Majoritatea din România ar trebui să accepte că există elemente care contribuie la păstrarea identităţilor regionale care nu aduc atingere României”, a adăugat Csoma Botond, conform news.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare