sursa foto:  dcnews.ro

Ultima mutare în forță pe care o va face Viorica Dăncilă, înainte de votul pe Guvernul Orban! Milioane de români sunt vizați

Mutare în forță făcută de premierul interimar Viorica Dăncilă, înainte de votul pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban!

Chiar în ziua în care se va da votul pentru Guvernul Orban, Cabinetul Dăncilă va face o ultimă mutare. Executivul interimar va adopta hotărârea de guvern privind majorarea salariului minim cu 100 de lei net.

Conform actului normativ ce urmează să fie adoptat în ședința de guvern de luni, 4 noiembrie, salariul minim pe economie se va majora de la 1 ianuarie 2020.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi cât va fie salariul minim pe economie pentru cei cu studii superioare, respectiv pentru cei fără studii superioare.

La ora actuală, salariul minim brut pe economie este de 2.080 de lei, asta înseamnă că angajatul ia în mână 1.263 de lei.

De la 1 ianuarie 2020, salariul minim brut va urca la 2.262 – 1.363 de lei sumă netă/lună.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,518 lei/oră”, se precizează în proiect de act normativ ce urmează să fie adoptat luni.

Pentru cei cu studii superioare, salariul minim brut va urca la 2.620 de lei/lună. Asta înseamnă că salariații cu studii superioare vor încasa un salariu minim de 1.563 de lei net/pe lună.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.262 lei la 2.620 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 15,657 lei/oră”, se mai arată în document.

Vezi și

Alertă pentru șoferi! De la 1 noiembrie 2019, se aplică Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV ‘Cine ești, băi, căc*tule?’ – Dumitru Coarnă ne-a dezvăluit cum l-a insultat polițistul local pe agentul de la Rutieră

Ordin din spatele ușilor închise! Prețul pentru cel de-al doilea mandat: Klaus Iohannis ar urma să-i execute pe șefii SRI și SPP

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare