sursa foto:  facebook

Ultima oră! Demisii în masă la DNA! Procurorii anti corupție refuză să lucreze cu noul lor șef și amenință cu ieșirea din sistem!

Cinci procurori de la DNA Constanța și-au prezentat demisia, aceștia fiind  nemulțumiți față de numirea lui Mihai Stanciu în funcția de procuror-șef, de către Marius Voineag.

Așadar, Serviciul  Teritorial DNA Constanța va avea în continuare doar doi procurori în activitate: noul procuror-șef și un procuror de instanță.

Noul procuror șef a confirmat demisiile

Confirmarea demisiilor celor cinci procurori a fost făcută pentru G4Media și Info Sud-Est de către noul procuror-șef.

„În data de 27.02.2024, 5 procurori din 7, au trimis cereri către secția de procurori din cadrul CSM de încetare a activității în cadrul DNA, ST Constanța începând cu data de 07.05.2024”, a transmis procurorul Mihai Stanciu.

Acesta a adăugat că „respectă deciziile colegilor săi”.

Și-au depus cererile de demisie procurorii Andrei Bodean (șeful ST schimbat de Voineag cu Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu (fost șef al ST Constanța înaintea lui Bodean) și-a depus cererea de pensionare, conform surselor Info-Sud-Est și G4Media.

La rândul lui, Marius Voineag, procuror-șef DNA, a transmis că „le mulțumește pentru întreaga lor activitate”.

Serviciul teritorial rămâne, astfel,  doar cu noul procuror-șef Mihai Stanciu și cu procurorul judiciar Nadia Zlate (care reprezintă instituția în instanță, nu lucrează dosare), cu grefierii și polițiștii judiciari,  potrivit G4Media

Citește și: Cel mai sărac primar din România a intrat în vizorul DNA. Unde „domnnește” edilul fără casă și conturi

Unde vor lucra cei cinci procurori care și-au depus demisiile

Surse judiciare au declarat că cei cinci procurori  vor lucra în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care este condus de procurorul Viorel Teliceanu, și care înregistrează un deficit mare de procurori.

Motivul demisiei procurorilor

Potrivit surselor judiciare, cei cinci procurori care și-au depus demisiile au fost nemulțumiți de faptul că nu au fost consultați și nu au avut prioritate în desemnare la șefia DNA Constanța.

Această decizie nu este singura pe care a luat-o șeful DNA, Marius Voineag și care să aducă nemulțumiri

O altă schimbare controversată este cea a procurorului militar Liviu Lascu, care instrumenta dosarul achizițiilor SRI. Voineag a motivat această decizie, pentru G4Media, spunând că l Lascu ar fi condus ”prost” serviciul militar din DNA și că dosarul avea ca țintă ”un plutonier din SRI”.

Cine este Mihai Stanciu

Procurorul Mihai Stanciu (36 de ani) -a înlocuit la șefia DNA Constanța pe procurorul Andrei Bodean, fiind propunerea șefului DNA Marius Voineag pentru preluarea conducerii Serviciului Teritorial Constanța începând cu 23 februarie 2024.

Acesta va conduce pentru cel puțin următoarele 6 luni instituția Anticorupție de la Constanța.

Stanciu a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea București (2006-2010), a făcut un master la Universitatea ”Nicolae Titulescu”, a urmat cursurile Institutului Național al Magistraturii în 2010-2012 și a devenit doctor în ordine publică și siguranță națională la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București (2015-2018), cu teza ”Rolul procurorului în luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu”

 

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare