sursa foto:  zf.ro

Ultimă oră! Marcel Boloș: ‘Pensiile speciale. S-a generat ieri știrea că aș sugera că suntem dispuși să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR. Nimic mai fals’

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat, joi, că s-a generat o știre falsă, anume că Guvernul e dispus să rateze jalonul privind pensiile speciale.

Marcel Boloș subliniază că, în calitate de coordonator al PNRR, este obligat să prezinte clar ce e de făcut pentru a primi bani de la Comisia Europeană.

Reforma pensiilor speciale trebuie să țină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Așa scrie în PNRR și nu e loc de interpretări, a precizat șeful MIPE.

Mesajul lui Marcel Boloș:

„Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete.

S-a generat ieri știrea că aș sugera că suntem dispuși să ajungem la ratarea acestui jalon din #PNRR.

Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: „Este o decizie la nivelul Guvernul României și la nivelul Coaliției și este prematur să ne pronunțăm în acest sens.”

Rolul meu de coordonator al Planului mă obligă să creez un cadru predictibil. Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: #reforme.

Iar reforma pensiilor speciale trebuie să țină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Așa scrie în #PNRR și nu e loc de interpretări.

Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelație atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiții naționale”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare