sursa foto:  antena3.ro

Ultimă oră! Ministrul Marius Budăi dezvăluie când va intra în vigoare noua Lege a pensiilor! Ce pensii se taie

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a dat detalii legate de ultima discuție pe care a avut-u cu Comisia Europeană, privitoare la noua Lege a pensiilor speciale.

Astfel, Marius Budăi a precizat, vineri seara, că discuția pe această temă este practic terminată, Comisia Europeană dându-și acord pe ultimele trei amendamente discutate.

„Este practic terminată această discuție. Mai avem un singur amendament posibil de a fi discutat, dar tot au dat ok pentru el. Chiar astăzi în video-call-ul comun pe care l-am avut cu Comisia Europeană, încheiat acum câteva minute, s-au apreciat pașii făcuți și Comisia și-a dat acordul pe ultimele trei amendamente pe care le-am discutat împreună”, a spus, la Antena 3, ministrul Budăi.

Marius Budăi: „S-au clarificat foarte multe aspecte”

„Am agreat cu Comisia Europeană o creștere etapizată a vârstei de pensionare.

Am agreat cu Comisia Europeană o creștere etapizată a perioadei de raportare în calcul a tuturor indemnizațiilor și pensiilor stabilite și plătite în baza unor legi speciale.

S-a exclus posibilitatea de a mai beneficia de perioade asimilate. Adică ori ai lucrat 25 de ani în sistem ori, dacă nu, nu beneficiezi de astfel de indemnizație sau pensii. S-au clarificat foarte multe aspecte”, a mai spus Marius Budăi.

Ultima variantă agreată cu Comisia Europeană este cu 15% (n.r. – să fie impozitate cu 15%), dar cu un prag mai coborât şi anume la salariul mediu net, nu brut, a explicat ministrul Muncii, vineri, la Antena 3 CNN.

Când va intra în vigoare noua lege

„Noi în lege am pus ca să fie an fiscal de la 1 ianuarie și toate aceste aspecte vor fi clarificate pe tehnică legislativă luni în Comisia de muncă și va fi practic după publicarea în Monitorul Oficial și după intrarea în vigoare a legii”, a declarat ministrul Marius Budăi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare