sursa foto:  specialarad.ro

Un alt restaurant celebru a fost închis de Protecția Consumatorului! S-au descoperit proceduri care pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor

Comisarii  ANPC au găsit mai multe nereguli la un restaurant celebru din Arad. Ca urmare a controlului, restaurantul a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și s-a dispus închiderea temporară a acestuia.

În urma unor sesizări, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a dispus verificări la CRISTI & ALEX LOG SPEED SRL – CLASS RESTAURANT LIPOVA.

Descoperirile Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad 

În urma unor sesizări ale consumatorilor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a desfășurat o serie de acțiuni de control de verificarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de alimentație publică, CRISTI & ALEX LOG SPEED SRL – restaurantul CLASS din Lipova

În urma controlului,  comisarii au aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 7000 lei. Mai mult, s-au adăugat  și măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

,,S-a aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 7000 lei,  cărora li s-au adăugat și măsuri complementare:

* oprirea definitivă de la comercializare  produse alimentare neconforme ;

* oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate ;

Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele:

• condiții igienico sanitare necorespunzătoare;

• materia primă nu este însoțită de informații, cu data limită de consum depășită; 

• proceduri prin care se pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor ;

• neinformarea consumatorilor cu privire la valoarea nutrițională a preparatelor.

Toate măsurile dispuse vor fi verificate, iar unitățile de alimentație publică rămân, în continuare,  sub atenta supraveghere a CJPC Arad”.

Citește și: Protecția Consumatorului intră la rupere! Un magazin a primit 7 amenzi și au fost retrase tone de mâncare

Pe pagina de Facebook a restaurantului nu se precizează motivul real al închiderii 

Și pe pagina de Facebook a restaurantului Class din Lipova a apărut un anunț în care se precizează închiderea restaurantului, însă pentru renovări, ci nu ca o decizie a ANPC.

Protecția Consumatorului a făcut prăpăd în urmă cu câteva zile

O cherhana din județul Constanța a fost amendată cu 14.000 de lei de comisarii de la Protecția Consumatorilor filiala județeană, după ce au găsit mai multe nereguli, printre care pește cu aspect de intrare în putrefacție, mizerie în blocul alimentar, legume cu mucegai și produse alimentare expirate.

Controlul a fost efectuat la punctul de lucru al SC Chiros SRL- Cherhanaua Ovidiu din Ovidiu, după ce s-a făcut o reclamație de către un consumator.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare