sursa foto:  digi24.ro

Un fost ofițer SRI și consilier de primar PNL a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru șantaj! Decizia nu este definitivă

Judecătoria Timișoara l-a condamnat la închisoare cu suspendare pe Ionuț Nasleu, fost ofițer SRI și fost consilier al fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu.

Nasleu, care a ocupat și funcția de director al SC Piețe SA Timișoara, este acuzat de șantajarea jurnalistului Dragoș Boța și a soției sale, Iulica.

Astfel, Ionuț Nasleu a fost condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune civile de 25.000 de euro. Decizia nu este definitivă.

Mai exact, fostul ofiter SRI a primit patru pedepse, iar la pdepasa cea mai mare s-a adaugat un spor: 1 an si opt luni pentru santaj la persoana vatamata Dragos Bota, 1 an si opt luni pentru santaj la persoana vatamata Iulica Bota, 1 an de inchisoare pentru fals material in inscrisuri oficiale si 6 luni de inchisoare pentru instigare la uz de fals. In stabilirea condamnarii finale, la pedeapsa cea mai grea, de 1 an si opt luni de inchisoare, s-a aplicat un spor de 1 an si 20 de zile de inchisoare (1/3 din suma celorlalte pedepse), astfel ca a rezultat pedeapsa finala de 2 ani, opt luni si 20 de zile de inchisoare, care a fost suspendata pe un termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, instanta a admis, in parte, si pretentiile civile ale persoanelor vatamate, astfel ca Ionut Nasleu a fost obligat la plata a 10.000 de euro catre Dragos Bota si 15.000 de euro catre Iulica Bota. Acuzatiile de santaj la adresa celorlalte doua parti, Stefoni Marius Gheorghe si Holeiciuc Stefania, fost subalterni ai inculpatului, au fost respinse, judecatorul lasand nesolutionata actiunea civila exercitata in cauza de cei doi, scrie impactpress.ro.

Condamnarea nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

Este ireal ce mi se intampla! Mi-a dat maxim la toate, plus de plata o suma enorma pentru despagubirea celor doua parti vatamate. Nu pot sa cred, altii au condamnari mult mai mici pentru fapte mult mai grave. M-au calcat pe cap, ce sa zic… Probabil ca acest judecator va avansa foarte repede la instantele superioare, dupa aceasta sentinta asteptata de baietii din sistem.

Desigur ca vom face apel, insa vom cere stramutarea dosarului la alta instanta din tara, pentru ca la Timisoara, din cauza presiunii media, sigur n-o sa mi se faca dreptate. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a fost reacția lui Ionuț Nasleu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare