sursa foto:  gandul.info

Un fost șef ANAF aruncă-n aer imaginea unui cunoscut membru USR-PLUS: ‘Principalii șmecheri sunt din familia sa’

Un fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală aruncă-n aer imaginea unui cunoscut membru USR-PLUS.

Sebastian Bodu lansează un atac dur la familia lui Claudiu Năsui, deputat USR, amintind de „afacerea Motorola”, când, la scurtă vreme după Revoluție, Armata Română a cumpărat la prețuri uriașe stații Motorola.

„Afacerea Motorola este una dintre primele și cele mai mari tunuri financiare din România postdecembristă. Un caz suficient de celebru pentru a-l găsi pe Wikipedia. Pe scurt, un grup de șmecheri cu ochi albaștri vând armatei române stații Motorola la preturi uriașe comparativ cu valoarea lor la producător. Principalii smecheri sunt din familia actualului deputat USR Claudiu Năsui. Da, știu, fiul nu e corupt (nici nu avea cum, că nu a fost funcționar public), băh, dar când revendici principii morale înalte… Cum ar fi fost ca Nicușor Ceaușescu să facă un PLUSR?”, scrie, pe Facebook, Bodu.

Claudiu Năsui este fiul lui Dorel Năsui şi nepotul de frate al lui Simion Năsui (Dorel Năsui şi Simion Năsui sunt fraţi), ambii implicaţi în Afacerea Motorola, alături de Victor Atanasie Stănculescu. „Fratele său, Dorel Năsui, este cel care aduce în România afacerea Motorola. Ce ascunde biografia lui Dorel? Devine membru al Partidului Comunist în 1978, la vârsta de 22 de ani, în anul doi de facultate. Lucrează ca inginer la IEMI Bucureşti, unde îl cunoaşte pe Afedulis Ion. În anul 1986 părăseşte lagărul comunist din România (fuge din ţară), stabilindu-se în SUA, unde devine salariat al firmei Motorola Inc. Chicago şi, ulterior, vicepreşedinte al firmei de intermediari American International Radio Inc. Chicago. Lucru ciudat pentru acele timpuri, asupra lui Năsui Simion nu s-a luat nicio măsură, când fratele lui a fugit din România comunistă, şi nici asupra cumnatei, Georgiana Năsui, angajata unei întreprinderi de comerţ exterior”, precizează site-ul asapteadimensiune.ro.

Conform Wikipedia.org, „Afacerea Motorola” a avut loc în 1990, când, pentru o serie de echipamente de comunicații marca Motorola, Ministerul Apărării Naționale, condus pe atunci de Victor Atanasie Stănculescu, a plătit către patru firme intermediare peste șase milioane de dolari, față de prețul estimat de 600.000 de dolari în cazul cumpărării direct de la producător.

Cei zece inculpați (fostul ministru al Apărării Naționale și alți nouă oficiali sau oameni de afaceri implicați), acuzați de producerea unui prejudiciu de 6,1 milioane de dolari, au scapăt de pedeapsă pentru simplul motiv că, după ani întregi de tergiversări, fapta lor s-a prescris.

Vezi și

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare