sursa foto:  businessmagazin.ro

Un gigant german, prezent și pe piața din România, face concedieri! Mii de angajați vor fi dați afară

Un gigant german, prezent și pe piața din România, se pregătește să facă o restructurare masivă la nivel mondial, potrivit presei internaționale.

Este vorba despre producătorul de componente auto Continental AG. Acesta ar urma să renunțe la 5.500 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă 3% din numărul de angajați pe care îi are la nivel mondial, conform Manager Magazin, citată de Bloomberg.

Mai bine de 1.000 de posturi vor dispărea din cele 30 de locații pe care Continental le are în Germania, majoritatea fiind poziții administrative.

Publicația Manager Magazin a citat oficial ai companiei, fără a le dezvălui identitatea.

Continental România în cifre

Gigantul Continental este prezent și în România. În perioada 1999 – 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România.

Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare