Un nou scandal zguduie Poliția Română! ‘Din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă’

Un nou scandal a izbucnit în Poliția Română! Fostul șef al Poliției Centrul Vechi, comisarul-șef Cristian Ghica, acuză că a fost detașat ca adjunct la o secție din Capitală, pentur că a refuzat să aștearnă Poliția la picioarele patronilor din Centrul Vechi, care dau șpagă.

După ce a fost mutat la Secția 7 Poliție, Cristian Ghica a lansat un atac dur la adresa mai-marilor Poliției Române, pe un grup intern.

Se pare că cel puțin până la suspendarea unei dispoziții ilegale, voi fi detasat să ocup funcția de adjunct în cadrul unei secții de poliție. O „promovare” pe care am refuzat-o in mod constant, dar pe care, datorită meritelor, o voi primi în ciuda voinței mele.

De fapt, termenul corect nu este „datorită”, ci „din cauza”.

Din cauza refuzului de a executa dispoziții ilegale, din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă, din cauza încăpățânării mele de a susține polițiști tineri, cinstiti, care au înțeles să își facă meseria așa cum trebuie, fara să facă diferente intre prietenii șefilor, politicieni, primari și oameni obișnuiți.

Din cauza opoziției mele fata de cei care cred că odată cu împuternicirea intr-o funcție, cineva le-a oferit și dreptul de a calca pe oameni, de a impune drept lege slugărnicia, ilegalitatea și frica.

Din cauza nesupunerii mele fata de ceea ce șefii hotărăsc în discuții private (probabil tot la o biserică, noaptea) cu anumiți patroni sau oameni politici, din cauza acțiunilor absolut legale ale polițiștilor cu care am făcut echipă la Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, un grup de împuterniciți duce detașarea la rang de mod de operare in Poliția Română.

Astfel, pentru o perioadă (scurta, sper eu), in ciuda faptului ca am luat un concurs pentru postul pe care îl ocup, conducerea DGPMB decide sa mă detașeze pe un post in care era deja împuternicit un alt politist, singurul scop real fiind îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, in care am realizat performanta de a deranja pe toată lumea.

Sper ca această modalitate de a „deporta” polițiștii incomozi, sa își reia locul in negura istoriei, acolo unde ar fi trebuit să rămână.

Și mai sper ca cei care îmi scriau în privat că am dreptate dar o sa o pățesc, sa ridice capul în fata strâmbăciunii, pentru că acea linie subțire, albastra, se pare că e mai utila în interiorul organizației”, spune Ghica.

Reacția Poliției Capitalei

Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media.
Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă).
Pe parcursul acestei activități s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminale.”, a transmis DGPMB.

Vezi și

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare