sursa foto:  euractiv.ro

Un pensionar militar publică fluturașii de salariu din perioada în care era activ: Sătul de atâtea emisiuni la care se tot dezbate subiectul ‘pensiilor speciale’ ale militarilor care nu au avut contributivitate, am scos de la ‘arhiva personală’ aceste dovezi

Un pensionar militar, fost angajat pe bază de contract la UM 01090 Predeal, a publicat trei fluturași de salariu din perioada în care era activ.

Ion Tunaru, fost angajat al MApN, afirmă că este sătul de emisiunile televizate în care se dezbate subiectul pensiilor militare, unde se spune că militarii nu au avut contributivate.

Astfel, pensionarul militar a făcut publici trei fluturași de salariu, din 2001, 2006 și 2008, unde se vede că a plătit contribuții la bugetul de stat.

Tunaru afirmă că în 39 de ani de muncă i s-au reținut bani din salariu inclusiv pentru ajutorul de șomaj, în condițiile în care nu a avut nici măcar o zi de șomaj în toți acești ani.

Ion Tunaru: ‘Cei care ați fost aburiți de o grămadă de manipulatori că noi nu aveam contributivitate vă rog să le studiați cu atenție’

<<Un fost militar angajat pe bază de contract. Sătul de atâtea emisiuni de-a dreptul enervante la care se tot dezbate subiectul ,,pensiilor speciale” ale militarilor care nu au avut contributivitate am scos de la ,,arhiva personală” aceste dovezi în care apar contribuțiile reținute și lucrul cel mai important, pentru că noi foștii militari angajați pe bază de contract nu am avut un statut care să ne ofere protecție, faptul că ni se rețineau bani inclusiv pentru ajutorul de șomaj.

Deși mi-au fost reținuți bani de șomaj în cei 39 de ani de muncă de până acum nu am avut nici măcar o zi de șomaj. Sincer, nu știu la care Armată din lume celor care sunt militari le-au fost opriți bani pentru somaj și nici ca după 10 ani de serviciu militar cu gradul de sergent să fie retrogradați la gradul de caporal.

Unii, destul de mulți, dintre cei care veți citi această postare vă veți regăsi anii tinereții în ceea ce am scris pentru că ați avut o perioadă de timp același traseu ca și mine. Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos. Alții mai norocoși, care au avut vârsta necesară pentru a urma filiera indirectă de formare a subofițerilor și -au continuat activitatea.

Dar în țara unde președinții și guvernanții au avut tot timpul un ghimpe împotriva propriei Armate și a propriilor militari sperând să îi apere alte Armate Nato se pare că ne cam merităm soarta și degeaba visează unii la îndreptarea inechităților în ceea ce privește pensiile că nu se va realiza absolut nimic. Pentru a fi credibil postez 3 perioade diferite. Iar cei care ați fost aburiți de o grămadă de manipulatori că noi nu aveam contributivitate vă rog să le studiați cu atenție>>, spune fostul militar.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare