politia romana 1

sursa foto:  digi24.ro

Un polițist, după ce șefa Secției Oncologie a fost arestată pentru 64 de luări de mită: ‘Ar trebui să arestăm toți popii pentru că primesc bani în cutia milei’

Polițistul Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, sare în apărarea șefei Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici.

Demitrovici este acuzată că a luat șpagă de la 64 de pacienți și aparținători ai acestora. Aceasta a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

În apărarea medicului, Bogdan Bănică susține că „dacă foloasele primite de un cadru medical drept recompensă, din propria inițiativă a unui pacient mulțumit de serviciile prestate, sunt considerate fapte de corupție, ar trebui să arestăm toți popii pentru că primesc bani în cutia milei”.

Mesajul lui Bogdan Bănică:

Aș condamna la ani grei de închisoare #condiționarea actului medical de primirea mitei, sub orice formă!

Dacă însă foloasele primite de un cadru medical drept #recompensă, din propria inițiativă a unui pacient mulțumit de serviciile prestate, sunt considerate fapte de corupție, ar trebui să arestăm toți popii pentru că primesc bani în “cutia milei”. Prin comparație, de ce nu s-ar considera #mită și acești bani grei, necuantificați, neimpozitați și adesea însușiți fără drept? 🤔

P.S. Am oferit și un buchet de flori sau o cutie de bomboane unui medic, la fel cum uneori am lăsat și bănuți în cutia milei, asta ca să înlătur interpretările tendențioase”, spune polițistul.

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Inculpata este acuzată de 64 de infracțiuni de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive, în luna decembrie 2022. Cele 7 zile sunt probabil cele în care s-a făcut monitorizarea permanentă a cabinetului, scrie Monitorul de Suceava.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare