sursa foto:  Hungary Today

Ungaria a ‘scăpat’ de plafonarea preţului la petrolul rusesc: Ar fi timpul ca Bruxelles-ul să își dea seama că aceste măsuri afectează cel mai mult economia europeană

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, a transmis sâmbătă pe pagina sa oficială de socializare, că Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol.

 

 

 

 

Conform MTI, Péter Szijjártó a scris: Uniunea Europeană introduce plafonarea preţului petrolului, cu toate că ar fi timpul ca Bruxelles-ul să îşi dea seama că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană.
În opinia lui Péter Szijjártó ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

“În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului” – a subliniat el.

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei

Uniunea Europeană a stabilit vineri să plafoneze preţurile petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după câteva zile de negocieri intense referitoare la nivelul corespunzător şi după ce Polonia a acceptat acordul care ar urma să fie anunţat oficial duminică, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare