sursa foto:  Profimedia Images

Ungaria se pregătește de o escaladare a războiului? Viktor Orban: ‘Trebuie să pornim motoarele și să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării’

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că Ungaria îşi va accelera programul de dezvoltare în domeniul apărării.

 

Trebuie să ne creştem radical capacităţile de apărare„, a spus Orban, care a reiterat că interesul Ungariei este ca războiul din Ucraina vecină să se încheie cât mai repede posibil, potrivit Reuters.

Declaraţiile sale survin după summitul NATO de la Madrid, unde Alianţa Nord-Atlantică a convenit să accepte aderarea Finlandei şi Suediei.

Orban a declarat că, încet, ‘realităţile militare‘ încep să devină evidente în Ucraina, în contextul în care această ţară pierde mulţi militari în fiecare zi, şi chiar dacă frontul încă pare departe de Ungaria, situaţia s-ar putea schimba.

 

El a reiterat că Ungaria, ca aliat din cadrul NATO, trebuie să stea în afara războiului.

 

Trebuie să pornim motoarele şi să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării„, a spus premierul ungar.

Orban, care a fost reales în aprilie, la o diferenţă semnificativă, pentru al patrulea mandat consecutiv, a spus că Ungaria nici măcar nu este dispusă să negocieze despre vreun potenţial embargou sau limitări din partea UE asupra importurilor de gaz rusesc care ar submina economia ungară.

Nu de sancţiuni este nevoie, ci de un armistiţiu şi de discuţii de pace imediate„, a afirmat premierul ungar, adăugând că este nevoie de pace pentru a opri ceea ce el numeşte „inflaţia de război„, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: ‘Dacă războiul devine un război la scară largă între Rusia și NATO, vom vedea suferință, pagubă, moarte și distrugere la o scară mult, mult mai rea decât ce vedem azi în Ucraina’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare