sursa foto:  impact.ro

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile la adresa Rusiei! Tuturor persoanelor şi entităţilor sancționate le-au fost înghețate bunurile și activele în UE și li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar

Uniunea Europeană a prelungit, luni, până la 15 septembrie sancţiunile la adresa Federației Ruse. Tuturor persoanelor şi entităţilor sancţionate le-au fost îngheţate bunurile şi activele în UE şi li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar.

 

 

 

Din 2014, UE a sancţionat un total de 1.473 de persoane şi 205 entităţi, între care şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Violeta Prigojina, mama liderului Grupului Wagner, rămâne pe listă, în pofida faptului că Tribunalul General al UE a anulat săptămâna trecută sancţiunile împotriva sa pe motiv că legătura de rudenie nu este un motiv suficient pentru a o sancţiona, fiind prima dată când justiţia europeană s-a pronunţat contra măsurilor restrictive adoptate de UE de la începutul invadării Ucrainei.

Șeful Direcției Principale de Informații a Armatei Ucrainei: La ultimele evenimente, Putin a fost înlocuit de dubluri

Sentinţa poate fi încă atacată, dar Consiliul UE „nu a făcut încă niciun pas” în această privinţă, au declarat pentru EFE surse europene, astfel că, deocamdată, măsurile restrictive împotriva Violetei Prigojina au fost şi ele prelungite.

Tuturor persoanelor şi entităţilor sancţionate le-au fost îngheţate bunurile şi activele în UE şi li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar.

De la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie anul trecut, UE a aprobat 10 pachete de sancţiuni contra Moscovei, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare