sursa foto:  Europa Libera

Urmează o escaladare a conflictului din Ucraina? Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Războaiele sunt greu de prevăzut

Întrebat luni, la Bucureşti, dacă urmează o escaladare a conflictului din Ucraina, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că probabil războiul se va încheia la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor va fi dat de situaţia de pe câmpul de luptă.

 

 

 

Jens Stoltenberg a afirmat că ”războaiele sunt greu de prevăzut (…) Preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică, a subestimat forţa poporului şi armatei şi a nivelului politic din Ucraina. A crezut că poate să preia controlul întregi ţării în câteva zile, apoi trupele au fost respinse”.

Secretarul general al NATO a precizat că ”sarcina noastră este să sprijinim Ucraina, pentru că singura modalitate de a obţine un rezultat pozitiv este să îmtărim capacitatea lor de luptă”.

”La un moment sau altul, probabil că războiul se va încheia la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor va fi dat de situaţia de pe câmpul de luptă”, a mai declarat secretarul general al NATO.

Potrivit acestuia, ”ar fi o tragedie pentru poporul ucrainean dacă câştigă Putin”.

”Dar şi lumea întreagă va deveni un loc mai periculos. Mesajul ar fi către toţi liderii autoritari că, prin uz de forţă, se pot atinge nişte obiective. Vom fi într-o lume mai periculoasă şi vom fi mai vulnerabili. Nu putem da înapoi acum”, a mai declarat Stoltenberg, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare