sursa foto:  revista22.ro

USR PLUS sare la gâtul Guvernului Orban: ‘Să renunțe la propaganda electorală ieftină. Un grup de politruci PNL, disperați să mai adune un pumn de voturi’

Alianța USR PLUS Alba solicită premierului Ludovic Orban „să renunțe la propaganda electorală ieftină”, să trateze cu „responsabilitate” deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș – Turda.

 

„Un grup de politruci PNL, disperaţi să mai adune un pumn de voturi, vor inaugura, joi, în judeţul Alba, o autostradă neterminată”, iar „panglica şi foarfecile sunt pregătite” pentru ca „Ludovic Orban să năşească” Lotul I al Autostrăzii Sebeş – Turda.

„Toate ar fi fost frumoase până aici, doar că nici măcar acest tronson nu este finalizat complet, iar din cei 17 kilometri vor fi deschişi circulaţiei doar 14,8 kilometri”, se menţionează în comunicat. Mai exact, potrivit CNAIR, arată cei de la USR-PLUS, circulaţia se va desfăşura pe două benzi pe fiecare cale, între km 0+000 şi km 14+800, unde traficul va fi deviat pe o singură bandă, pe pasajul peste calea ferată, pe o distanţă de 700 de metri, până la conexiunea cu DN1.

 

 

Potrivit USR-PLUS, acest lucru ar însemna să se circule pe autostradă şi pe o bandă, în condiţii „incerte” de siguranţă.

 

„Acestea sunt metehnele PNL, după ce, în urmă cu câţiva ani, Victor Ponta şi PSD tăiau panglici electorale pentru un tronson din Autostrada Sibiu – Orăştie. E adevărat că Ponta inaugura atunci, tot în decembrie, 16 kilometri de autostradă, însă la fel de adevărat este şi faptul că, la câteva zile, autostrada a început să crape, fiind descoperite grave probleme de execuţie”, se spune în comunicatul citat.

Potrivit unui calcul făcut de USR-PLUS al promisiunilor electorale ale celor de la PSD şi PNL în ultimii 10 ani, în 2020 ar fi trebuit ca România să fie „brăzdată” de autostrăzi cu o reţea de 11.335 de kilometri, iar în realitate sunt „mai puţin de 10%”, adică aproximativ 800 de kilometri.

„Solicităm public premierului Ludovic Orban, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să renunţe la propaganda electorală ieftină şi să trateze cu responsabilitate deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeş – Turda. Cerem asigurări ferme că lucrările au fost verificate şi sunt efectuate corect, astfel încât circulaţia se va desfăşura în condiţii de siguranţă maximă, fără a exista riscuri pentru şoferii care vor folosi, începând de joi, această rută. România nu îşi poate permite reeditarea cazului Autostrăzii Sibiu – Orăştie, când Guvernul PSD inaugura o autostradă neterminată, cu grave probleme de execuţie”, se mai arată în comunicatul transmis de USR-PLUS, conform agerpres.ro.

Citește și:

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare