sursa foto:  digi24.ro

Val de plecări din USR! Sute de oameni au demisionat! ‘Nu au mai putut să înghită abuzurile partidului salvator’

Sute de oameni au demisionat din Uniunea Salvați România Diaspora, sătui de „abuzurile partidului salvator”, susține Cristina Smeu, membru demisionar din USR, într-o postare pe pagina de socializare.

Smeu dezvăluie că, odată cu ea, și-au mai dat demisia „vreo 35 de colegi din filiala USR Marea Britanie”. Totodată, ea spune că au „plecat alți 65 de colegi din Spania și alte sute, unul câte unul, când nu au mai putut să înghită abuzurile partidului salvator”. Membrii USR Diaspora au luat această decizie după ce Dacian Cioloș a fost forțat să-și dea demisia din funcția de președinte al USR, locul său fiind luat de Cătălin Drulă, din echipa lui Dan Barna.

Cu o zi în urmă, Bugetul.ro i-a anunțat demisia Cristinei Smeu, titrândÎncep demisiile din USR! Incompetența, impostura și abuzul de putere sunt la loc de cinste în interiorul USR. Este sistemic și orchestrat cu măiestrie de echipa Barna, Ghinea, Drulă, Botoș.

De altfel, Cristina Smeu ne și menționează în postarea făcută azi, prin care își prezintă demisia din USR, începând cu data de 1 martie, subliniind faptul că suntem singura publicație care i-a prezentat numele real.

Vezi și Încep demisiile din USR! ‘Incompetența, impostura și abuzul de putere sunt la loc de cinste în interiorul USR. Este sistemic și orchestrat cu măiestrie de echipa Barna, Ghinea, Drulă, Botoș

Cristina Smeu îi acuză pe Dan Barna, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea că au acaparat partidul, trădându-i adevăratele valori și transformându-l dintr-un partid reformist într-unul tradițional.

Persoanele care se fac vinovate de perpetuarea acestor probleme și de clădirea unei întregi mașinării de propagandă, în frunte cu domnii Barna, Ghinea, și Drulă, trebuie să se retragă sau să își asume trecerea USR-ului din partid reformist în partid tradițional”, subliniază Cristina Smeu.

Ar putea fi o imagine cu text

Postarea integrală făcută de Cristina Smeu:

<<Nu pot să nu observ cum presa diligentă știe să scruteze Facebook-ul după postări publice despre subiectele fierbinți ale zilei, știe, în cazul jurnaliștilor de la Buget.ro, să determine numele real și să se servească neîntrebați din fotografiile de pe profilurile oamenilor (link în comentarii), dar nu știe să înțeleagă ceea ce citește și…citează.
Postarea care mi-a îndeplinit visul din generală să am și eu vreodată 200 de like-uri la ceva nu menționa că mi-aș fi dat demisia. Tot ce spunea este că am avut de multe ori intenția de a-mi da demisia și că mă mir că și-a dat-o Dacian Cioloș înaintea mea.
Știu că adevărul este acela pe care îl văd cei mai mulți oameni și că am dragi colegi prin partid care tremură de plăcere la oportunitatea de a mă scoate drept mincinoasă sau neasumată, așa că am venit repede să clarific că mi-am înaintat demisia azi dimineață, STAȚI LINIȘTIȚI!
Am depus-o alături de vreo 35 de colegi din filiala USR Marea Britanie, după ce au plecat alți 65 de colegi din Spania și alte sute, unul câte unul, când nu au mai putut să înghită abuzurile partidului salvator. Redau mai jos o parte din mesajul nostru comun:
„Plecăm pentru că practicile pe care le întâlnim în USR nu mai sunt de multă vreme aliniate cu valorile pe care ni le-am asumat ca organizație și pe care fiecare dintre noi și le-a asumat la intrarea în politica altfel. Pentru noi, rămânerea în partid în aceste condiții nu face decât să gireze și valideze continuarea abuzurilor și ne face vinovați de amăgirea publicului. Refuzăm să fim părtași la trădarea oamenilor buni și sinceri cu care am fost în stradă și mulțumită cărora avem acum reprezentare în funcții publice.
Bineințeles că am luptat înainte să renunțăm și îi salutăm pe această cale pe toți colegii care aleg să persevereze în munca de avertizori de integritate în interiorul partidului, a cărei noblețe este răsplătită cu hărțuire, defăimare, amenințări și excluderi abuzive.
În acest moment, USR este acaparat de o gașcă de oameni care au înlocuit misiunea declarată a partidului de a reforma România în folosul cetățenilor cu unica misiune de a-și asigura continuitatea în diferite funcții publice. Organizarea în interiorul partidului nu se face după criterii de competență și meritrocrație, ci după loialități și dependențe profesionale, iar tacticile folosite pentru a manipula procese electorale interne (cu precădere metoda autobuzelor) ridică echipa câștigătoare la rangul de grup infracțional organizat.
USR are nevoie să fie reformat din temelii, începând cu statutul și regulamentele partidului, care facilitează marea parte a abuzurilor. Procesele electorale actuale tip câștigătorul ia tot nu asigură proporționalitate și nu reflectă cu adevărat voința majorității membrilor. Persoanele care se fac vinovate de perpetuarea acestor probleme și de clădirea unei întregi mașinării de propagandă, în frunte cu domnii Barna, Ghinea, și Drulă, trebuie să se retragă sau să își asume trecerea USR-ului din partid reformist în partid tradițional.
De asemenea, liderii de bună credință de la toate nivelurile partidului, care până acum s-au ferit de conflict sub pretextul diplomației și menținerii unei păci închipuite, trebuie să înceapă un enorm exercițiu de transparență atât intern, cât și față de publicul larg, și să se comporte cu fermitatea și verticalitatea pe care o așteptăm cu toții de la politicienii care au promis salvarea României”>>, spune Cristina Smeu.

La alegerile prezidențiale din 2019, Cristina Smeu a fost delegat din partea USR-PLUS într-o secție de votare din Marea Britanie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare