sursa foto:  impact.ro

Veste bună! Mii de români vor beneficia de creșterea valorii tichetelor

Mii de români vor beneficia de creșterea valorii tichetelor începând cu luna aprilie, potrivit unui proiect de ordin al ministerului Muncii, aflat în dezbatere publică

Valoarea tichetelor de creșă va crește din aprilie 2023, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Muncii, aflat în dezbatere publică

Mai exact, pentru angajați va crește valoarea tichetelor de creșă, de la 570 de lei la 600 de lei.

Tichetele se acordă angajaților, indiferent dacă lucrează în mediul public sau privat, care nu beneficiază de concediu și indemnizația de creștere a copilului cu vârstă sub 2 ani sau până la 3 ani, pentru copilul cu handicap.

Se pot folosi doar pentru plata taxelor la creșă. Beneficiar este unul dintre părinți sau tutorele căruia i-a fost încredințat copilul. Valoarea se cumulează cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție.

„Art. 1. – Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 și septembrie 2023”, se arată în proiectul aflat în dezbatere publică.

Nu beneficiază de tichete de creșă asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit copilul și pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare