sursa foto:  walkinginhisfootsteps.com

Veste proastă pentru mii de angajați: Un gigant german anunță COCEDIERI în masă

6 900 de persoane vor rămâne fără loc de muncă, în urma deciziei fulger a gigantului german. Concedierile vin pe fondul modificărilor apărute în sectorul de energie, profitul companiei scăzând la la 2,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, de la 2,4 miliarde de euro în aceiaşi perioadă a anului trecut. 

De asemenea profitul realizat de operaţiunile de electricitate şi gaze naturale a scăzut cu 40% în ultimul exerciţiu fiscal. Potrivit economica.net, decizia celor de la Siemens vine la scurt timp după ce conglomeratul industrial american General Electric a dezvăluit propriul plan de restructurare, după un an 2017 dezastruos. Ambele companii se confruntă cu o încetinire a cererii pentru echipamente destinate producţiei de electricitate pe baza utilizării de combustibili fosili într-un moment în care energiile regenerabile devin mai rentabile din punct de vedere economic.

‘Industria producţiei de electricitate traversează perturbări de o amploare şi o viteză fără precedent. Energiile regenerabile pun alte forme de producţie de electricitate sub o presiune crescută’, a explicat, într-un comunicat, Lisa Davis, membru în comitetul director al Siemens.

Grupul a precizat că aproximativ jumătate din locurile de muncă vor fi eliminate în Germania, unde compania intenţionează să închidă uzinele sale de la Goerlitz şi Leipzig. Pe lângă Germania, măsurile de restructurare vor duce la eliminare a aproape 1.100 de locuri de muncă în alte ţări europene.

Vezi și Concurență SERIOASĂ pentru Mugur Isărescu! Cine vine tare din urmă

RCS&RDS face un anunț important: Ce se va întâmpla cu GIGANTUL, după revoluția fiscală

Un GIGANT ROMÂNESC ar putea RENAȘTE! E ultimul mare producător din domeniul său

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare