sursa foto:  monitorulcj.ro

Un GIGANT ROMÂNESC ar putea RENAȘTE! E ultimul mare producător din domeniul său

Vești uriașe despre un gigant românesc! Acesta ar putea fi repus pe picioare. Scopul final este ca societatea să o ia de la început, rapid și eficient, păstrându-se locurile de muncă și clienții.

Potrivit planului de reorganizare al ultimului mare producător de utilaj greu din România, privatizat în 2003 pentru 700.000 de euro şi intrat în insolvenţă în 2008, Fortus Iași, prin darea în plată a unor active (modalitate de stingere a datoriei prin preluarea unor bunuri) se acoperă 193,1 milioane de lei din masa credală, adică aproximativ 90% din totalul creanţelor. În 2003, 81,3% din acţiunile Fortus au fost vândute Metalexportimport pentru 700.000 euro.

Fortus Iaşi, ar putea scăpa de cea mai mare parte a datoriilor dacă AAAS, principalul acţionar, va prelua în plată active ale societăţii pentru a-i stinge datoriile. Potrivit specialiştilor, darea în plată este o modalitate de stingere a datoriilor, care nu poate fi realizată fără acordul creditorului, care în cazul de faţă este statul, prin Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS).

Drept urmare, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS, fostă AVAS) a iniţiat un proiect de ordonanţă prin care propune simplificarea procedurii de stingere totală sau parţială a creanţelor deţinute de autoritate, inclusiv pentru creanţele născute în timpul procesului de insolvenţă, „în scopul reinserţiei în circuitul economic”.

Astfel, Fortus scapă de datoriile către stat, fără a intra sub incidenţa ajutorului de stat, astfel încât să poată fi ulterior vândută.   Scopul declarat este însă posibilitatea ca Fortus Iaşi să „o ia de la început, rapid şi eficient”, păstrarea locurilor de muncă şi a clienţilor, informează Adevărul.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Giganții din retail se dau pe brazdă: Un alt colos a anunțat creșteri salariale, în urma modificărilor fiscale

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare