sursa foto:  france24.com

Vești bune ne vin din America! Vaccinul anti-COVID intră în faza a III-a testărilor clinice. Cât va costa o doză

Președintele Departamentului Sănătății Publice, Alex Azar, a precizat că ”va exista, cu siguranță, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat prețul acestuia, și pare a fi unul accesibil publicului larg.

Mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar.

”Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr mare de voluntari.

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.

Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză, aproximativ 164 de lei în România.

”Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel, conform 3dots.ro.

Preţul acţiunilor companiei Moderna, pur şi simplu, a explodat. Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%!

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare