Vești bune! Persoanele care se încadrează în această categorie primesc mai mulți bani de la stat

Vești bune pentru acești români! Statul ar putea acorda o sumă mai mare de bani celor care se încadrează în această categorie.

Cei care adoptă copii, indiferent dacă vorbim de o persoană singură sau de o familie, beneficiază, după cum stabilește legislația în vigoare, de un concediu de acomodare și de indemnizația aferentă, valoarea lunară a acesteia fiind stabilită la 1.700 de lei. Totuși, persoanele singure ce adoptă unul sau mai mulți copii s-ar putea bucura de o indemnizație cu o valoare mai mare decât cea din prezent, dar pentru o perioadă mai scurtă, potrivit unui proiect legislativ ce se află în dezbaterea senatorilor.

În esență, documentul prevede, printre altele, că cei ce nu sunt căsătoriți și care vor să adopte un copil vor primi un concediu de acomodare mai scurt decât în cazul familiilor adoptatoare, dar vor beneficia de o indemnizație mai mare. Concret, persoanele singure vor putea beneficia, dacă măsurile din proiect vor ajunge să se aplice, de un concediu de acomodare de numai șase luni. În prezent, atât cei singuri, cât și familiile care adoptă un copil beneficiază de un concediu de acomodare de cel mult un an, scrie avocatnet.ro

În ceea ce privește indemnizația aferentă concediului de acomodare, aceasta ar urma să fie calculată altfel decât se întâmplă în prezent. Mai exact, indemnizația pe care o vor primi persoanele singure ce adoptă un copil va reprezenta 85% din media veniturilor nete obținute în anul anterior adopției.

În momentul de față, indemnizația pentru aceste persoane este calculată în funcție de indicele social de referință (ISR) și are aceeași valoare cu cea destinată familiilor adoptatoare, și anume este 1.700 de lei, adică 3,4 ISR.

Totuși, după cum se precizează în inițiativa legislativă, indemnizația de acomodare va fi plafonată. Concret, ea nu va putea fi mai mică decât indemnizația din prezent (1.700 de lei) și nici nu va putea depăși valoarea de 8.500 de lei.

Citește și;

A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

SURSE Rareș Bogdan dă lovitura! Ce funcție-cheie va primi noua stea a PNL

Tatăl adoptiv al Sorinei a recunoscut că a dat bani! Suma impresionantă pe care a plătit-o

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare