sursa foto:  capital.ro

Vești importante! Cine și câți bani poate lua prin programul ”O casă, o familie”

Vești importante pentru toți românii! Programul Prima Casă a fost recent modificat de către Guvern, acum devenind ”O casă, o familie”.

Printre schimbările care sunt aduse programului Prima Casă se numără, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce vor dori să contracteze un credit garantat, în proporție de 80%, de către stat. Concret, cei care vor putea beneficia de credite prin programul ce va înlocui actualul program guvenamental Prima Casă vor fi, potrivit proiectului, “o persoană sau o familie, formată din cel puțin doi membri adulți sau din minimum un adult și un copil”.

Un alt lucru important de menționat este că cei care au accesat deja programul Prima Casă nu vor putea beneficia de noul program.

O altă schimbare majoră este legată de venitul solicitatnului și anume, acestea nu vor putea depăși 8.000 de lei pentru persoana singură, 10.000 de lei pentru o familie cu doi membri sau formată dintr-un adult și doi copii și 12.000 de lei pentru familiile formate din doi adulți și cel puțin doi copii. În inițiativa legislativă nu se precizează exact la ce perioadă se raportează veniturile, dar, cel mai probabil, este vorba despre veniturile lunare.

În ceea ce privește vârsta celor care vor putea accesa un astfel de program este de maximum 55 de ani.

Locuințele care vor putea fi cumpărare prin acest nou program sunt cele cu o vechime de maximum cinci ani iar suprafața trebuie să fie între 50 și 100 mp și cel puțin două camere.

Suma maximă care va putea fi accesată în acest program este de 120.000 de euro din care statul garantează 80%. Avansul prevăzut este între 5% și 10% din valoarea locuinței.

La ora actuală, prin vechiul program Prima Casă, românii puteau cumpăra cumpăra sau construi locuințe, statul garantând în proporție de 40% sau 50% din credit iar avansul minim este de 5% din valoarea locuinței.

Vezi și:

SURSE Mutare făcută de USR-PLUS pentru prezidențiale! Răspunsul la o întrebare-cheie

EXCLUSIV Cât ar putea sta, de fapt, Liviu Dragnea la pușcărie

Mesaj pentru toți românii care au primit pensii și salarii mai mari:’Să dea banii înapoi și să plece din țară’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare